Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Što je više soka i krvi u mesu..
Objavljeno: 21.06.2019. 11:47  
Kako valja meso pripravljati
Kako valja meso pripravljati<br>

Što je više soka i krvi u mesu, i čim su više mekana i rastopliva njegova vlakna, time je meso hranjivije i lakše ga se probavlja.

Najbolje je meso pripravljati na način kojim gubi najmanje soka i kojim vlakna postaju mekanija i prhkija. To je najlakše postići pečenjem na ražnju.

Korisno je i ako meso, prije negoli ga kuhamo ili pečemo, metnemo u ocat, kiselo mlijeko ili u veoma razrijeđen u sodični lug (1 dio na 8500 dijelova vode).

Može ga se omekšati i s time da ga neko vrijeme držimo na svježem zraku. 

Želimo li dobro kuhano meso, trebamo oveći komad staviti odjednom u kipuću vodu. Juha će u tom slučaju biti slaba, ali će meso biti bolje. No, želimo li imati dobru juhu meso bi trebalo razrezati na sitnije komade, uroniti ih u hladnu vodu i tako po malo kuhati. 

Pečeno, podušeno (temfano) i kuhano meso lakše probavljamo negoli sirovo, usoljeno i sušeno.

  isprintaj članak