Pandemija prijeti glađu u zemljama koje se oslanjaju na uvoz
Pandemija koronavirusa prijeti da će dovesti do nestašice hrane stotinama milijuna ljudi, posebno u Africi, upozorili su jučer Ujedinjeni narodi. ...
Samo do 1560. godine ubijeno je oko 15 milijuna ljudi
Papa Aleksandar VI. izdao je nekoliko papinskih bula u kojima se otvoreno zagovara i opravdava porobljavanje domorodačkih naroda Kariba i Amerike, sve to u kori ...
Dezinfekcija doma na pametan način
Kako najbolje pristupiti čišćenju u kućanstvu, kao i prepoznati i dezinficirati neka mjesta s uobičajenim žarištem klica. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Što je više soka i krvi u mesu..
Objavljeno: 21.06.2019. 11:47  
Kako valja meso pripravljati
Kako valja meso pripravljati<br>

Što je više soka i krvi u mesu, i čim su više mekana i rastopliva njegova vlakna, time je meso hranjivije i lakše ga se probavlja.

Najbolje je meso pripravljati na način kojim gubi najmanje soka i kojim vlakna postaju mekanija i prhkija. To je najlakše postići pečenjem na ražnju.

Korisno je i ako meso, prije negoli ga kuhamo ili pečemo, metnemo u ocat, kiselo mlijeko ili u veoma razrijeđen u sodični lug (1 dio na 8500 dijelova vode).

Može ga se omekšati i s time da ga neko vrijeme držimo na svježem zraku. 

Želimo li dobro kuhano meso, trebamo oveći komad staviti odjednom u kipuću vodu. Juha će u tom slučaju biti slaba, ali će meso biti bolje. No, želimo li imati dobru juhu meso bi trebalo razrezati na sitnije komade, uroniti ih u hladnu vodu i tako po malo kuhati. 

Pečeno, podušeno (temfano) i kuhano meso lakše probavljamo negoli sirovo, usoljeno i sušeno.

  isprintaj članak