Kruh
Za Abrahama Židovi još nisu znali peći u kiselo umiješani kruh, ali ga već Mosije spominje u svom zakonodavstvu. ...
Dio kuhinja snižen za 40% i još nude 20% u Lesnini XXXL
Dio ponude kuhinja trenutačno je sniženo čak 40%, a moguće je ostvariti i dodatnih 20% popusta. ...
Janjetina za prste polizati!
Otkrivamo tajne kakve ni bake ne znaju ...
Anketa


NALAZITE SE U
Što je više soka i krvi u mesu..
Objavljeno: 21.06.2019. 11:47  
Kako valja meso pripravljati
Kako valja meso pripravljati<br>

Što je više soka i krvi u mesu, i čim su više mekana i rastopliva njegova vlakna, time je meso hranjivije i lakše ga se probavlja.

Najbolje je meso pripravljati na način kojim gubi najmanje soka i kojim vlakna postaju mekanija i prhkija. To je najlakše postići pečenjem na ražnju.

Korisno je i ako meso, prije negoli ga kuhamo ili pečemo, metnemo u ocat, kiselo mlijeko ili u veoma razrijeđen u sodični lug (1 dio na 8500 dijelova vode).

Može ga se omekšati i s time da ga neko vrijeme držimo na svježem zraku. 

Želimo li dobro kuhano meso, trebamo oveći komad staviti odjednom u kipuću vodu. Juha će u tom slučaju biti slaba, ali će meso biti bolje. No, želimo li imati dobru juhu meso bi trebalo razrezati na sitnije komade, uroniti ih u hladnu vodu i tako po malo kuhati. 

Pečeno, podušeno (temfano) i kuhano meso lakše probavljamo negoli sirovo, usoljeno i sušeno.

  isprintaj članak