Six-Pack Abs i američki predsjednici
Bilo bi nategnuto reći da Amerikanci biraju predsjednike na temelju tjelesnog izgleda, ali se birači često smiju kandidatima koji zrače energijom. ...
Kada zvati Hitnu pomoć?
Na broju 94 intervencije uvijek prima liječnik, a ne telefonist u centrali, kako se često pogrešno misli. ...
Zagrepčanin Mario osvaja proteinskim sladoledom
Zagrepčanin je osmislio proteinski sladoled koji za razliku od klasičnog, ne sadrži ni šećer ni masnoće. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Što je više soka i krvi u mesu..
Objavljeno: 21.06.2019. 11:47  
Kako valja meso pripravljati
Kako valja meso pripravljati<br>

Što je više soka i krvi u mesu, i čim su više mekana i rastopliva njegova vlakna, time je meso hranjivije i lakše ga se probavlja.

Najbolje je meso pripravljati na način kojim gubi najmanje soka i kojim vlakna postaju mekanija i prhkija. To je najlakše postići pečenjem na ražnju.

Korisno je i ako meso, prije negoli ga kuhamo ili pečemo, metnemo u ocat, kiselo mlijeko ili u veoma razrijeđen u sodični lug (1 dio na 8500 dijelova vode).

Može ga se omekšati i s time da ga neko vrijeme držimo na svježem zraku. 

Želimo li dobro kuhano meso, trebamo oveći komad staviti odjednom u kipuću vodu. Juha će u tom slučaju biti slaba, ali će meso biti bolje. No, želimo li imati dobru juhu meso bi trebalo razrezati na sitnije komade, uroniti ih u hladnu vodu i tako po malo kuhati. 

Pečeno, podušeno (temfano) i kuhano meso lakše probavljamo negoli sirovo, usoljeno i sušeno.

  isprintaj članak