Trnje – prostor i ljudi
U sklopu projekta Zagrebački kvartovi, Muzej grada Zagreba objavio je novu publikaciju, knjigu / katalog izložbe Trnje – prostor i ljudi. ...
Trebaju li muškarci častiti prilikom prvog spoja
Vječno je pitanje trebaju li muškarci častiti prilikom prvoga izlaska s nekom djevojkom (ženom). ...
Svjetski dan tune - bitne vrste koja zaslužuje to priznanje
Ribolov tune na Tihom oceanu nedvojbeno najbolji i najodrživiji na svijetu ...
Anketa


NALAZITE SE U > Savjeti za putovanja
Majice je najboljem kupiti u odredištu
Objavljeno: 27.02.2014. 15:47  
Kako žene moraju pakirati torbe
Kako žene moraju pakirati torbe

Aerodrom Koh Damui (Tajland)

 

Ako nećete nešto obući više od tri puta, nemojte to spakirati! Svaki dio odjeće koji ponesete mora biti u skladu sa svim ostalim stvarima i mora imati barem dvije svrhe (sandale mogu biti i papuče, veo može biti i pokrivalo ramena).

Potražite dućane koji su specijalizirani za odjeću za putovanja, pogotovo ako idete u prirodu ili planirate planinariti. Također, odjeća ovisi i o klimi zemlje u koju putujete.

Ponesite dvije ili tri majice (ili, još bolje, kupite ih kad stignete na odredište), jednu ili dvije bluze s kratkim rukavima te jednu ili dvije košulje dugih rukava. Najbolje su one košulje kojima se rukavi mogu potegnuti gore, pa istovremeno imate košulju dugih i kratkih rukava. Potražite neki uzorak koji neće imati nabore.

Tamne hlače neće pokazivati prašnjavost ili nabore. Uzmite ih dvoje s rastezljivom gumom kako biste mogli ispod imati pojas za novac. Potražite hlače s patentima koji se mogu za sekundu pretvoriti u kratke hlače. To je osobito dobro u sredozemnim zemljama jer ćete moći ulaziti u crkve i izdržati vrućinu vani. Ako nosite kratke hlače, dvoje će vam biti dosta. Jedne koristite za boravak u gradu, a druge za hotelsku sobu.

Neke žene nose suknje jer su ugodne i prozračne kao i kratke hlače, ali i više sa stilom. A i praktičnije su ako posjetite nužnik čučavac. Laka suknja napravljena od mješovite tkanine je savršen izbor. Suknje idu sa svime i lako se mogu skinuti i obući.

Ponesite par udobnih cipela za hodanje. Uvijek imajte sa sobom jedne ozbiljnije cipele i jedne za slobodno vrijeme - tenisice ili sandale za ljeto, a crne kožne cipele zimi. Prije nego otputujete, razgazite cipele kako biste bili sigurni da nećete dobiti žuljeve u njima.

Čarape od pamuka i najlona brže se suše od stopostotnih pamučnih čarapa, koje gube mekoću kad se suše na zraku. Najbolje su sportske čarape. Naravno, nemoguće je imati izgled sa stilom ako šetate u cipelama s tim bijelim, malim čarapama, ali je udobnost važnija. Pokušajte nositi svileno ili čipkasto donje rublje jer se suši brže od pamuka, a diše bolje od najlona. Ponesite barem dva grudnjaka. Sportski stil grudnjaka možete koristiti i na plaži i dok planinarite!

Kad je riječ o jaknama, izgledat ćete bolje u crnim, bež i tamnoplavim bojama budući da jarke boje ne odgovaraju Europljanima. Ako vam vodootporna jakna nema kapuljaču, ponesite mali kišobran. A njih najbolje možete pronaći kad pada kiša - prodaju se na svakom uglu.

Svi ženski proizvodi se prodaju na svakom uglu Europe i Amerike, a i drugdje u svijetu. No, zgodno je ponijeti tampone, sjenila, male jastučiće i ostale stvarčice u maloj kutijici. Osim što ćete ih imati stalno pri ruci, nećete trošiti vrijeme na kupovinu. Ako nosite kontracepcijske pilule, uzmite u obzir vremenske zone. Ako ste u Europi uzeli pilulu za vrijeme večere, u Americi je uzmite za zajutrak

 

I ne zaboravite da je najbolje vrijedan nakit ostaviti kod kuće na sigurnom. 


  isprintaj članak