Pandemija prijeti glađu u zemljama koje se oslanjaju na uvoz
Pandemija koronavirusa prijeti da će dovesti do nestašice hrane stotinama milijuna ljudi, posebno u Africi, upozorili su jučer Ujedinjeni narodi. ...
Samo do 1560. godine ubijeno je oko 15 milijuna ljudi
Papa Aleksandar VI. izdao je nekoliko papinskih bula u kojima se otvoreno zagovara i opravdava porobljavanje domorodačkih naroda Kariba i Amerike, sve to u kori ...
Dezinfekcija doma na pametan način
Kako najbolje pristupiti čišćenju u kućanstvu, kao i prepoznati i dezinficirati neka mjesta s uobičajenim žarištem klica. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Savjeti za putovanja
I ne zaboravite da je bolje vrijedan nakit ostaviti kod kuće na sigurnom.
Objavljeno: 12.01.2012. 20:49  
Kako žene moraju pakirati torbe
Kako žene moraju pakirati torbe
Ako nećete nešto obući više od tri puta, nemojte to spakirati! Svaki dio odjeće koji ponesete mora biti komplementaran sa svim ostalim stvarima i mora imati barem dvije svrhe (sandale mogu biti i papuče, veo može biti i pokrivalo ramena).

Potražite dućane koji su specijalizirani za odjeću za putovanja, pogotovo ako idete u prirodu ili planirate planinariti. Također, odjeća ovisi i o klimi zemlje u koju idu.
Ponesite dvije ili tri majice (ili ih kupite kad stignete na odredište), jednu ili dvije bluze s kratkim rukavima te jednu ili dvije košulje dugih rukava. Najbolje su one košulje kojima se rukavi mogu potegnuti gore, pa istovremeno imate košulju dugih i kratkih rukava. Potražite neki uzorka koji neće imati nabore.

Tamne hlače neće pokazivati prašnjavost ili nabore. Uzmite jedan takav par s rastezljivom gumom kako biste mogli ispod imati pojas za novac. Potražite hlače s patentima koji se mogu za sekundu pretvoriti u kratke hlače. To je osobito dobro u sredozemnim zemljama jer ćete moći ulaziti u crkve i izdržati vrućinu vani. Ako nosite kratke hlače, jedan par će vam biti dosta, jedne za boravak u gradu, a druge za hotelsku sobu.

Neke žene nose suknje jer su ugodne i prozračne kao i kratke hlače, ali i više sa stilom. A i praktičnije su ako posjetite nužnik čučavac. Laka suknja napravljena od mješovite tkanine je savršen izbor. Suknje idu sa svime i lako se mogu skinuti i obući.

Ponesite par udobnih cipela za hodanje. Uvijek imajte sa sobom jedne ozbiljnije cipele i jedne za slobodno vrijeme – tenisice ili sandale za ljeto, a crne kožne cipele zimi. Prije nego otiđete na put, razgazite cipele kako bi bili sigurni da nećete dobiti žuljeve u njima.

Čarape od pamuka i najlona brže se suše od stopostotnih pamučnih čarapa, koje gube mekoću kad se suše na zraku. Najbolje su sportske čarape. Naravno, nemoguće je imati izgled sa stilom ako šetate u cipelama s tim bijelim, malim čarapama, ali je udobnost važnija. Pokušajte nositi svileno ili čipkasto donje rublje jer se suši brže od pamuka, a diše bolje od najlona. Ponesite barem dva grudnjaka. Sportski stil grudnjaka možete koristiti i na plaži i dok planinarite!

Kad je riječ o jaknama, izgledat ćete bolje u crnim, bež i tamnoplavim bojama, jer jarke boje ne odgovaraju Europljanima. Ako vam vodootporna jakna nema kapuljaču, ponesite mali kišobran. A njih najbolje možete pronaći kad pada kiša – prodaju se na svakom uglu.

Svi ženski proizvodi se prodaju na svakom uglu Europe i Amerike, a i drugdje u svijetu. No, zgodno je ponijeti tampone, sjenila, male jastučiće i ostale stvarčice u maloj kutijici. Osim što ćete ih imati stalno pri ruci, nećete trošiti vrijeme na kupovinu. Ako nosite kontracepcijske pilule, uzmite u obzir vremenske zone. Ako ste u Europi uzeli pilulu za vrijeme večere, u Americi je uzmite za doručak.

I ne zaboravite da je bolje vrijedan nakit ostaviti kod kuće na sigurnom.  

  isprintaj članak