Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Kućni ljubimci
Upoznajte psa s ostalim kampistima i psima
Objavljeno: 21.10.2019. 10:39  
Kampiranje sa psom je lakše nego što mislite
Kampiranje sa psom je lakše nego što mislite

Snimila: Blanka Jambrović

 

Za vlasnike pasa planiranje savršenog izleta s kampiranjem može postati noćna mora budući da im je teško ljubimca ostaviti u hotelu za pse, a i nije ni lako naći prijatelja koji će ga rado pričuvati.

Srećom, moguće je povesti sa sobom psa na kampiranje u sve više kampova! No, kako osigurati da on ostane uz vaš šator, kućicu ili kampersko vozilo? Uz sve te nove mirise i znamenitosti ili samo da onjuši što kuhaju vaši susjedi, teško će ga biti zadržati na mjestu. Zavezati ga bilo bi nešto najružnije što biste učinili. Bilo bi bolje da ste ga ostavili kod nekoga. Zato je najbolje npostaviti malu mrežastu prijenosnu ogradu oko svog mjesta za kampiranje. Prilikom rezerviranja kamperskog mjesta zatražite neko mjesto u kutu.

Kada stignete u kamp prvo povedite psa u orijentacijsku šetnju kako bi shvatio na kojim mjestima može obavljati nuždu i razumjeti da je to njegov privremeni dom. Nakon toga na vašem kamperskom mjestu odložite njegove omiljene stvari poput krevetića, pokrivača i omiljenih igrački kako bi točno znali da je to njihov dom na ovom stranom mjestu. Istovremeno će mu pomoći da se vrati k vama u slučaju da se zagubi.

 

Kampiranje zimi

Izvođenje psa u ljetnu šetnju nije nikakav problem, a i lako je pronaći hlad. Zimi je obrnuto. Prilikom rezervacije smještajnog dijela u kampu, osigurajte da odabrano mjesto bude dovoljno zaklonjeno od vremenskih neprilika. Obavezno ponesite prijenosni grijač (ljeti ventilator) koji možete koristiti u šatoru. Pobrinite se da je psu u svakom trenutku na raspolaganju dovoljno posuda s vodom i da točno zna gdje ih pronaći u kampu.

 

Na koje opasnosti treba paziti prilikom kampiranja

Dok ste na šetnji ili čak u relativnoj sigurnosti vašeg kampa, pripazite na druge opasnosti na koje vaš kućni ljubimac možda nije naviknut kod kuće, kao što su zmije ili škorpioni, i spakirajte priručnik za prvu pomoć kod kućnog ljubimca. Za svaki slučaj. Ako spavate na mjestu s noćnim životinjama, osigurajte da vaš pas provede noć u vašem šatoru, a ne vani sam, kako njega samog tako i sigurnosti ovih životinjica.

Važno je i paziti na šape vašeg ljubimca u stjenovitim ili trnovitim predjelima. Neki prodavaonice kućnih ljubimaca čak prodaju i posebne cipele za kućne ljubimce pa ih kupite ako znate da ćete hodati po vrućini ili hladnoći po teškim terenima. A ako kampirate u blizini vode i vaš pas voli plivati, provjerite postoje li skrivene opasnosti poput brzaka, brze struje ili potopljene stijene.

 

Kako ne naljutiti druge kampiste

Korisnici kampa vole uživati u miru i tišini pa nikako neće biti omiljen pas koji stalno laje ili gnjavi. Stoga nikada ne ostavljajte psa samog u kampu i nemojte se bojati upoznati ga s ostalim kampistima i psima u kampu. Ukoliko ga ljudi upoznaju vjerojatnije je da će biti snošljiviji pođe li nešto po zlu.

 

I pravilo broj jedan: budite pažljivi u čišćenju nakon psa što je brže moguće!

  isprintaj članak