Svjetski dan krastavaca

Ovogodišnji Svjetski dan krastavaca prigodno je obilježen i proslavljen otvaranjem tajnih vrata zagrebačke Vile Werner Među gostima bile sui DJ Bizzo Bodega, mo ...
Trovanje računom iz dućana
Bisfenol A može utjecati na hormonski povezane metaboličke procese u tijelu i izazvati dijabetes i debljinu, te smanjuje plodnost i nepovoljno utječe na razvoj ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Smirujući učinci liječenju depresije, stresa i anksioznosti
Objavljeno: 29.10.2018. 08:10  
Kanadski liječnici šalju pacijente u muzej
Kanadski liječnici šalju pacijente u muzej

Udruženje Frankofonskih liječnika Kanade i Muzej primijenjenih umjetnosti u Montrealu pokrenuli su pokusni projekt dodatnih terapija odlaskom u muzej. Projekt je namijenjen bolesnicima koji boluju od raznih tjelesnih i mentalnih bolesti kako bi osjetili blagotvorni učinak umjetnosti posjetom muzeju.

Liječnici će, ukoliko to smatraju potrebnim pisati "recepte” za odlazak u taj muzej.

Poznato je kako promatranje, odnosno proučavanje, umjetničkog djela odlično djeluje na kongnitivne* sposobnosti bolesnika i može imati smirujuće učinke u liječenju depresije, stresa i anksioznosti.

 

______

Sama riječ "kognitivno" dolazi od latinske riječi cognitio što označava spoznaju, tj. mentalne procese za koje se pretpostavlja da ističu ponašanje. To pokriva široki raspon područja istraživanja, istražujući pitanja o djelovanju pamćenja, pozornosti, percepcije, predstavljanju znanja, mišljenja, kreativnosti i rješavanju problema. (Izvor: Wikipedia)


  isprintaj članak