Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Bosch započinje sezonu grijanja novim rap videozapisom
IFA 2019.: sezona počinje uz pametni i povezani sustav grijanja EasyControl ...
Mirovinu prima već 68 godina!
Više od 500 građana Srbije prima mirovinu duže od pola stoljeća! ...
Anketa


NALAZITE SE U
Karipski ledeni san
Objavljeno: 03.07.2018. 11:24  
Karamelizirani parfe od limete
Karamelizirani parfe od limete

Karamelizirani parfe od limete

4 obroka, priprema oko 30 minuta (za zamrzavanje oko 4 sata)

 

Potrebno:

3 limete

100 ml mlijeka

3 žumanjka

90 g kristalnog šećera

250 slatkog vrhnja

30 g šećera od šećerne trske

 

Za ukrašavanje:

1 mango

 

Priprema:

1. Naribati koricu limete i iscijediti sok. Skuhati mlijeko s koricom limete. Kristalni šećer pomiješati sa žumanjcima, vruće mlijeko miješajući dodati u smjesu žumanjaka. Mješavinu staviti ponovno u posudu za kuhanje i miješajući je lagano grijati kako bi postigla gustoću. Ne je kuhati!

2. Kremu napuniti u posudu, dodati sok limete. Posudu s kremom staviti u hladnu vodu i miješajući je ohladiti.

3. Slatko vrhnje istući u tučeno slatko vrhnje (šlag) i umiješati ga u kremu. Smjesu napuniti u posudu (sadržaja 150 ml) i staviti u duboko zamrzavanje (oko 4 sata).

4. Za ukrašavanje, oguliti mango i prepoloviti ga po dužini. Meso manga od koštice ravno rezati na tanke ploške.  

5. Parfe tanko posipati smeđim šećerom i flambirati pomoću Bunsenovog plamenika dok se šećer ne karamelizira. Odmah poslužiti.

--------------------------

Hranjiva vrijednost po obroku:

302 kcal; 3,9 g bjelančevina, 24 g masnoća; 36 g ugljikohidrata; 3 BE; 209 mg kolestereola

 

Savjet: flambiranje

Hrskavi karamel, ispod toga hladan parfe.

Karameliziranje mora ići jako brzo. Za to vam je potreban plamenik/udarna lampa (na grilu bi se led rastopio).

Možete je povoljno nabaviti u skoro svakom dućanu s potrepštinama za kućanstvo.

 

Ako parfe slučajno ostavite u dubokom zamrzavanju dulje nego što je predviđeno, vrlo će se čvrsto smrznuti i biti pretvrd. Stoga ga prije flambiranja ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi kako bi se malo otopio.

  isprintaj članak