Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Karipski ledeni san
Objavljeno: 03.07.2018. 11:24  
Karamelizirani parfe od limete
Karamelizirani parfe od limete

Karamelizirani parfe od limete

4 obroka, priprema oko 30 minuta (za zamrzavanje oko 4 sata)

 

Potrebno:

3 limete

100 ml mlijeka

3 žumanjka

90 g kristalnog šećera

250 slatkog vrhnja

30 g šećera od šećerne trske

 

Za ukrašavanje:

1 mango

 

Priprema:

1. Naribati koricu limete i iscijediti sok. Skuhati mlijeko s koricom limete. Kristalni šećer pomiješati sa žumanjcima, vruće mlijeko miješajući dodati u smjesu žumanjaka. Mješavinu staviti ponovno u posudu za kuhanje i miješajući je lagano grijati kako bi postigla gustoću. Ne je kuhati!

2. Kremu napuniti u posudu, dodati sok limete. Posudu s kremom staviti u hladnu vodu i miješajući je ohladiti.

3. Slatko vrhnje istući u tučeno slatko vrhnje (šlag) i umiješati ga u kremu. Smjesu napuniti u posudu (sadržaja 150 ml) i staviti u duboko zamrzavanje (oko 4 sata).

4. Za ukrašavanje, oguliti mango i prepoloviti ga po dužini. Meso manga od koštice ravno rezati na tanke ploške.  

5. Parfe tanko posipati smeđim šećerom i flambirati pomoću Bunsenovog plamenika dok se šećer ne karamelizira. Odmah poslužiti.

--------------------------

Hranjiva vrijednost po obroku:

302 kcal; 3,9 g bjelančevina, 24 g masnoća; 36 g ugljikohidrata; 3 BE; 209 mg kolestereola

 

Savjet: flambiranje

Hrskavi karamel, ispod toga hladan parfe.

Karameliziranje mora ići jako brzo. Za to vam je potreban plamenik/udarna lampa (na grilu bi se led rastopio).

Možete je povoljno nabaviti u skoro svakom dućanu s potrepštinama za kućanstvo.

 

Ako parfe slučajno ostavite u dubokom zamrzavanju dulje nego što je predviđeno, vrlo će se čvrsto smrznuti i biti pretvrd. Stoga ga prije flambiranja ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi kako bi se malo otopio.

  isprintaj članak