Filmaktiv poziva riječke srednjoškolce i srednjoškolke na audiciju za dokumentarni film „Koga briga”
Polazišna točka filma su stvarni problemi, ljudi i događaji u svijetu generacije Z, ispričani iz perspektive mladih sudionika. ...
Uloga bakterija u održavanju zdravlja morskih sedimenta
Istraživanja mikrobnih zajednica mogu dati ključne informacije o stupnju zagađenja okoliša te ih je potrebno uključiti u praćenje stanja okoliša u budućnosti! ...
Najbolji poslodavci u Singapuru 2021. godine
Hotelska kuća Marriot je zauzela visoko 11. mjesto, a Accor Hotels su na 18 mjestu, Starbucks Coffe Singapore na 22. mjestu. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Karipski ledeni san
Objavljeno: 02.04.2021. 07:44  
Karamelizirani parfe od limete s mangom
Karamelizirani parfe od limete s mangom

Karamelizirani parfe od limete s mangom

Sastojci za 4 obroka 

 

Potrebno

3 limete

100 ml mlijeka

3 žumanjka

90 g kristalnog šećera

250 slatkog vrhnja

30 g šećera od šećerne trske

 

Za ukrašavanje

1 mango

 

Priprema

1. Naribati koricu limete i iscijediti sok. Skuhati mlijeko s koricom limete. Kristalni šećer pomiješati sa žumanjcima, vruće mlijeko miješajući dodati u smjesu žumanjaka. Mješavinu staviti ponovno u posudu za kuhanje i miješajući je lagano grijati kako biste postigli gustoću; ne je kuhati!

2. Kremu napuniti u posudu, dodati sok limete. Posudu s kremom staviti u hladnu vodu i miješajući je ohladiti.

3. Slatko vrhnje istući u šlag i umiješati ga u kremu. Smjesu napuniti u posudu (sadržaja 150 ml) i staviti u duboko zamrzavanje (oko 4 sata).

4. Za ukrašavanje, oguliti mango i prepoloviti ga po dužini. Meso manga od koštice ravno rezati na tanke ploške.   

5. Parfe tanko posipati smeđim šećerom i flambirati pomoću Bunsenovog plamenika dok se šećer ne karamelizira. Odmah poslužiti.

--------------------------

Hranjiva vrijednost po obroku

302 kcal; 3,9 g bjelančevina, 24 g masnoća; 36 g ugljikohidrata; 3 BE; 209 mg kolestereola

Vrijeme pripreme približno 30 minuta (sa zamrzavanjem oko 4 sata)

 

Savjet: 

Flambiranje 

Hrskavi karamel, ispod toga hladan parfe.

Karameliziranje mora ići jako brzo. Za to vam je potreban plamenik/udarna lampa (na grilu bi se led rastopio).

Možete je povoljno nabaviti u skoro svakom dućanu s potrepštinama za kućanstvo.

Ako parfe slučajno ostavite u dubokom zamrzavanju dulje nego što je predviđeno, vrlo će se čvrsto smrznuti i biti pretvrd. Stoga ga prije flambiranja ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi kako bi se malo otopio.

  isprintaj članak