Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Karipski ledeni san
Objavljeno: 02.04.2021. 07:44  
Karamelizirani parfe od limete s mangom
Karamelizirani parfe od limete s mangom

Karamelizirani parfe od limete s mangom

Sastojci za 4 obroka 

 

Potrebno

3 limete

100 ml mlijeka

3 žumanjka

90 g kristalnog šećera

250 slatkog vrhnja

30 g šećera od šećerne trske

 

Za ukrašavanje

1 mango

 

Priprema

1. Naribati koricu limete i iscijediti sok. Skuhati mlijeko s koricom limete. Kristalni šećer pomiješati sa žumanjcima, vruće mlijeko miješajući dodati u smjesu žumanjaka. Mješavinu staviti ponovno u posudu za kuhanje i miješajući je lagano grijati kako biste postigli gustoću; ne je kuhati!

2. Kremu napuniti u posudu, dodati sok limete. Posudu s kremom staviti u hladnu vodu i miješajući je ohladiti.

3. Slatko vrhnje istući u šlag i umiješati ga u kremu. Smjesu napuniti u posudu (sadržaja 150 ml) i staviti u duboko zamrzavanje (oko 4 sata).

4. Za ukrašavanje, oguliti mango i prepoloviti ga po dužini. Meso manga od koštice ravno rezati na tanke ploške.   

5. Parfe tanko posipati smeđim šećerom i flambirati pomoću Bunsenovog plamenika dok se šećer ne karamelizira. Odmah poslužiti.

--------------------------

Hranjiva vrijednost po obroku

302 kcal; 3,9 g bjelančevina, 24 g masnoća; 36 g ugljikohidrata; 3 BE; 209 mg kolestereola

Vrijeme pripreme približno 30 minuta (sa zamrzavanjem oko 4 sata)

 

Savjet: 

Flambiranje 

Hrskavi karamel, ispod toga hladan parfe.

Karameliziranje mora ići jako brzo. Za to vam je potreban plamenik/udarna lampa (na grilu bi se led rastopio).

Možete je povoljno nabaviti u skoro svakom dućanu s potrepštinama za kućanstvo.

Ako parfe slučajno ostavite u dubokom zamrzavanju dulje nego što je predviđeno, vrlo će se čvrsto smrznuti i biti pretvrd. Stoga ga prije flambiranja ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi kako bi se malo otopio.

  isprintaj članak