Klice otporne na antibiotike šire se i u perilicama rublja
Klice otporne na antibiotike proširile su se i u perilice rublja u kućanstvima, ali i u dječjim bolnicama lako ih je naći ukoliko perete rublje novorođenčadi. ...
Kada snižavati cijene i koja je važnost ulaganja u ljude
Tijekom panela na HOW festivalu stalno se spominjalo Tursku kao konkurencija, a svi su sudionici zajedno zaključili da dugoročno gledano, spuštanje cijena nije ...
Novosti o bosanskim piramidama

Pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić i dalje ostaje među najaktivnijim i najatraktivnijim svjetskim predavačima. ...
Anketa


Vikend na Dubovcu u znaku mirisa tradicionalne karlovačke kuhinje
Objavljeno: 18.09.2019. 15:44  
Karlovac poziva u subotu 21. rujna na Vikend na Dubovcu
Karlovac poziva u subotu 21. rujna na Vikend na Dubovcu

Na Starom gradu Dubovcu u Karlovcu održat će se u subotu, 21. rujna 2019. od 11 do 19 sati Vikend na Dubovcu. Krenuli smo stopama tradicije i otvaramo za vas skrivene tajne kuhinja naših baka i djedova. Mirise tradicionalne kuhinje donose nam pod okriljem Staroga grada učenici Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac koji će se natjecati u pripremi ribljeg paprikaša. 

Poseban gost u žiriju bit će Saša Vukić, popularni autor portala Sašina kuhinja koji će se tijekom cijelog dana družiti s posjetiteljima na Dubovcu.

Tradicionalna kuhinja Karlovačke županije nadahnuće je za budućnost koju će predstaviti učenici Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac. Budući slastičari i kuhari nadmetat će se u pripremi fiš-paprikaša, te će na radionici stvarati novi karlovački suvenir slasticu - SlatKA zvijezda. Konobari će pripremati maštovite dubovačke koktele.

Bit će tu i radionice na temu gastronomske tradicije, za djecu i za odrasle. U atriju Starog grada svirkom će zabavljati duo Loud & Found. 

Tradicionalnu kuhinju će predstaviti karlovački bloger Hrvoje Stojanov (@opetgladni) koji će pripremati bazlamaču sa šumskim voćem. Bit će tu ikuašnje namaza od vrganja, savjeta o ukrašavanju hrane te druženja food blogera i ljubitelja tradicionalne kuhinje. 

  isprintaj članak