Koronavirus smanjio zagađenje zraka u Europi i svijetu
Objavljene karte prikazuju promjene u količini dušičnog dioksida (NO2) - zagađivača koji uglavnom nastaje od upotrebe fosilnih goriva. ...
Stjuardese se najviše bolje požara u avionu
Čak 44,5 % kabinskog osoblja vidjelo putnike kako pokušavaju obaviti spolni odnos u zahodu zrakoplova, a od njih je dva i pol posto dobilo ponudu da se pridruže ...
Filmske poslastice iz Beča
Kada vi ne možete u Beč, tada Beč dolazi k vama! Donosimo vam pregled najboljih filmova snimljenih u njemu. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Turisti na gastronomiju troše trećinu dnevnog proračuna
Objavljeno: 24.02.2020. 19:23  
Karlovačka gastronomija - nebrušeni dijamant
Karlovačka gastronomija - nebrušeni dijamant

Turistička zajednica grada Karlovca u suradnji s Klubom Gastronaut organizirala je prošli tjedan, trodnevnu besplatnu poučnu radionicu za kuhare ugostiteljskih objekata s područja Karlovca kao dio projekta integralnog upravljanja kvalitetom IQM Destination Karlovac. Tema radionice bila su jela s pivom i jela s gljivama, a sudjelovalo je 15 kuhara iz karlovačkih restorana. Poučili su ih Ivana Vukmanić, promotorica karlovačke gastronomije i suvlasnica restorana DP i Mrežnička kuća iz Donjeg Zvečaja i Saša Bešlić, Master Chef s licencom World Association od Chef Societes. Radionice su održane u Trgovačko ugostiteljskoj školi u Karlovcu.

Uz jela od samoniklih gljiva poput namaza od gljiva, juhe od gljiva ili rižota s gljivama, pripremana su se na radionici i jela od piva. Pivo je jedan od zaštitnih znakova karlovačkog kraja, poznatog po tradiciji pivarstva, te po manifestaciji Dani piva Karlovac. 

Na radionici se pripremalo: rebarca marinirana i pečena u karlovačkom tamnom pivu, vepar u umaku od karlovačke svijetle pive i klekovih boba, smuđ u pivskom tijestu, domaći rezanci u umaku od piva, pivska juha, kuhano pivo, jetrica u pivi, granit od pive i slatka skuta s pivom. Polaznici radionice upoznali su različite vrste karlovačkog piva, te njezine upotrebe u pripremi jela (mariniranje, kuhanje, prženje) i sljubljivanja s hranom.

Karin Mimica iz Kluba Gastronaut, suorganizatora ove radionice, ovom je prilikom izjavila: „Prema zadnjim istraživanjima gastronomija je treći među podstrecima na putovanja, odmah nakon kulture i prirode. Turisti trenutno na gastronomiju troše trećinu dnevnog proračuna, a u odredištu traže osobnost kroz tanjur, povijest i priču."


  isprintaj članak