Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Kasno u postelju, rano u grob
Objavljeno: 26.08.2019. 14:38  
Kasno lijeganje skraćuje život
Kasno lijeganje skraćuje život

Tko je budan duboko u noć, a ujutro spava dugo nakon izlaska sunca, priziva preranu smrt! Istraživanjem u Velikoj Britaniji na gotovo pola milijuna ljudi pokazalo se da je u sljedećih šest godina nakon istraživanja umrlo 10 posto više onih koji su do kasna budni od onih koji rane zorom.

To znači da bdijenje do duboko u noć loše utječe na zdravlje, prije svega na unutarnji sat, i izaziva stres pri prilagođavanju na društveno dogovoreno vrijeme.

Noćne sove su dodatno sklone bolestima poput psihičkih smetnji, šećerne bolesti, želučanim poteškoćama, neuroloških smetnjama i teškoćama s disanjem. 

Liječnici noćobdijama preporučaju što ranije jutarnje izlaganje svjetlosti, odlazak na počinak u isto vrijeme i ne predugo spavanje krajem tjedna kako bi izbjegli navedene tegobe. (Foto: FB)

  isprintaj članak