Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Art udruga "Grad kulture" ovoga petka, 7. travnja 2017. od 17 do 19 sati otvorit će vrata Mićeg zavičajnog muzeja "Idičina peknjica" u Kastvu
Objavljeno: 05.04.2017. 16:19  
Kastav: Kruh iz krušne peći 7. travnja u Mićem zavičajnom muzeju "Idičina peknjica"

Najstarija kastavska pekara napravljena u kamenu i opeci, jedan je od Mićih zavičajnih muzeja i starih tradicijskih obrta grada Kastva. Ime je dobila po Idici Bačić (1890.-1975.), vrsnoj pekarici i kuharici, nakon čije je smrti prostor bio napušten, no Grad Kastav je obnovio prostor i uredio ga, uz pomoć Kastavaca koji su poklonili stari namještaj.

Od 2011. godine peknjica je dostupna svim posjetiteljima i povjerena 'na čuvanje' udruzi Grad kulture koja u prostoru organizira različite programe.

'Petkom u pet' manifestacija je koju se ondje već dulje vrijeme održava, svakog prvog petka u mjesecu. Naime, petkom se u peknjici ne pravi kruh namijenjen širokoj potrošnji već jedan do dva kruha pripravljena u staroj krušnoj peći.

  isprintaj članak