Drevni kosturi poznati kao "Ljubavnici iz Modene" su mladići
Dva su mladića dakle, mogli biti ratni drugovi ili prijatelji, umrli zajedno tijekom okršaja i tako pokopani unutar istog groba “ ...
Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Bosch započinje sezonu grijanja novim rap videozapisom
IFA 2019.: sezona počinje uz pametni i povezani sustav grijanja EasyControl ...
Anketa


NALAZITE SE U > Ljepota
Ultrazvučni valovi "buše" masne stanice koje se razlijevaju u međustaničnu tekućinu
Objavljeno: 11.05.2017. 08:27  
Kavitacija - liposukcija bez skalpela
Kavitacija - liposukcija bez skalpela

Stručnjaci su pronašli novu metodu u borbi protiv masnih naslaga - kavitaciju. Ovu metodu nazivaju i liposukcijom bez noža. To je ultrazvučna frekvencija (28-40 kHz) koja utječe na masno tkivo odbacujući masti iz tijela. Ono što je nekada mogla samo liposukcija, sada je to omogućila kavitacija, ili kako je još zovu liposukcija bez noža.

Kavitacija je fizikalni proces koji počinje kada niskofrekventni ultrazvučni valovi "buše" masne stanice koje se razlijevaju u međustaničnu tekućinu. Nakon toga se, uz pomoć enzima razgrađuju, pa limfnim sustavom izbacuju iz tijela. Važno je napomenuti da dio razgrađene masnoće putuje kroz tijelo u vidu lipoproteina i mora biti potrošen aerobnom tjelesnom aktivnošću. U suprotnom, opet će se nagomilati na drugim dijelovima tijela.

U pedesetominutnom tretmanu, obrađuje se dijelove tijela s kojih se želi otkloniti masne naslage. Kožu se na tim dijelovima premazuje posebnim gelom za poboljšanje provodljivosti. Vibracija ultrazvuka je na točno određenoj dubini, prilagođena svakom korisniku posebno i određuje se uz pomoć posebnog mjerača debljine masnog tkiva. Pri tom, površina kože, mišići, živci, tetive i krvne žile ostaju netaknuti.

Najčešće je potrebno do pet tretmana, a rezultati su vidljivi nakon prvog, kada se obujam obrađenog dijela smanjuje do čak šest centimetara. Budući da tijelu treba vrijeme da preradi i odbaci oslobođene masne kiseline, razmak između dva tretmana treba biti najmanje sedam dana. U međuvremenu, potrebno je je više vode, približno dvije litre dnevno, i izbjegavati unos masnoća životinjskog podrijetla.

  isprintaj članak