Ljudi koji jedu zdravo bace najviše hrane
Trebate se naučiti mudrom kupovanju samo potrebne količine hrane, pripremanju hrane i razlikovanju od oštećene, ali još uvijek jestive hrane, i stvarno pokvaren ...
Libija, Gadafi, Tito i Jugoslavija
Jeste li znali da je Tito bio prvi državnik iz nearapskog svijeta koji je posjetio Libiju i da se njegova slika nalazila u svim Gadafijevim rezidencijama? ...
Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
„Antigona - Prockletstvo Roda“ jedan je od prvih suvremenih originalnih rock mjuzikla
Objavljeno: 12.03.2018. 07:06  
Kazališni rock spektakl "Antigona" u Tvornici kulture u Zagreb, 21. ožujka 2018.
Kazališni rock spektakl

Kazališni rock spektakl "Antigona" u Tvornici kulture u Zagreb, 21. ožujka 2018. s početkom u 20 sati  obilježit će 5. godinu izvođenja, uz poznate glazbenike profesionalce i nove nade.

„Antigona - Prockletstvo Roda“ jedan je od prvih suvremenih originalnih rock mjuzikla, nastao kako bi se mladim generacijama na blizak i prepoznatljiv način približio grčki klasik. Koliko je uspjeh mjuzikl polučio svjedoči i činjenica da je do sada u nezavisnoj produkciji doživio 25 izvedbi, a vidjelo ga je 10.000 ljudi, neki i po nekoliko puta.

Iza žestokih songova, prepoznatljive priče i dojmljivih scenskih ostvarenja stoji tim Medley Teatra – Trpimir Jerković kao skladatelj, Marijana Matešić Jerković kao redateljica, dramaturginja i vokalna pedagoginja te Ivana Matas Zorica koja je tekst ovog klasičnog djela prilagodila za scenu. Djelo je nastalo u suradnji profesionalaca i amatera od kojih su neki, upravo zahvaljujući „Antigoni“ završili u profesionalnim vodama.

Antigona ProcKletstvo Roda približava književno djelo gledateljima budući da je sastavljena od pjesmama koje publici lako ulaze u uho i neke od njih bi se mogle plasirati kao izdvojeni hitovi.

U glavnim ulogama nastupit će Taher Sanuri, Tea Zec, Irena Curić, Adalbert Turner, Marin Bukvić, Asad Sanuri, Željko Zubović, uz pratnju poznatih glazbenika: Toni Lovića – gitarista grupe Zabranjeno pušenje, Berislava Blaževića – klavijaturista grupe Parni Valjak, Nenada Borića – bubnjara grupe Crno perje, Romea Krželja, Maria Vinceka i Dinka Jankovića. (T. Radić) 

  isprintaj članak