Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
„Antigona - Prockletstvo Roda“ jedan je od prvih suvremenih originalnih rock mjuzikla
Objavljeno: 12.03.2018. 07:06  
Kazališni rock spektakl "Antigona" u Tvornici kulture u Zagreb, 21. ožujka 2018.
Kazališni rock spektakl

Kazališni rock spektakl "Antigona" u Tvornici kulture u Zagreb, 21. ožujka 2018. s početkom u 20 sati  obilježit će 5. godinu izvođenja, uz poznate glazbenike profesionalce i nove nade.

„Antigona - Prockletstvo Roda“ jedan je od prvih suvremenih originalnih rock mjuzikla, nastao kako bi se mladim generacijama na blizak i prepoznatljiv način približio grčki klasik. Koliko je uspjeh mjuzikl polučio svjedoči i činjenica da je do sada u nezavisnoj produkciji doživio 25 izvedbi, a vidjelo ga je 10.000 ljudi, neki i po nekoliko puta.

Iza žestokih songova, prepoznatljive priče i dojmljivih scenskih ostvarenja stoji tim Medley Teatra – Trpimir Jerković kao skladatelj, Marijana Matešić Jerković kao redateljica, dramaturginja i vokalna pedagoginja te Ivana Matas Zorica koja je tekst ovog klasičnog djela prilagodila za scenu. Djelo je nastalo u suradnji profesionalaca i amatera od kojih su neki, upravo zahvaljujući „Antigoni“ završili u profesionalnim vodama.

Antigona ProcKletstvo Roda približava književno djelo gledateljima budući da je sastavljena od pjesmama koje publici lako ulaze u uho i neke od njih bi se mogle plasirati kao izdvojeni hitovi.

U glavnim ulogama nastupit će Taher Sanuri, Tea Zec, Irena Curić, Adalbert Turner, Marin Bukvić, Asad Sanuri, Željko Zubović, uz pratnju poznatih glazbenika: Toni Lovića – gitarista grupe Zabranjeno pušenje, Berislava Blaževića – klavijaturista grupe Parni Valjak, Nenada Borića – bubnjara grupe Crno perje, Romea Krželja, Maria Vinceka i Dinka Jankovića. (T. Radić) 

  isprintaj članak