U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Paprika
Ostavimo li da plodovi potpuno dozriju na stabljici, paprika će prestati cvjetati. ...
Kako očistiti prijenosno računalo puno mikroba
Za vrijeme dok se suši pametno računalo upotrijebite vrijeme i operite ruke! Na taj način nećete vratiti klice na svoj novo dezinficirani uređaj. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Građani Kiribata danas će izaći na birališta kako bi glasali na predsjedničkim izborima
Objavljeno: 22.06.2020. 08:08  
Kiribati: danas izbori za predsjednika
Kiribati: danas izbori za predsjednika

Zastava Kiribatija

 

Građani Kiribatija danas će izaći na birališta kako bi glasali na predsjedničkim izborima. Odnosi s Kinom ili Tajvanom glavno je pitanje koje razdvaja dva kandidata. Taneti Maamau je glavni dužnosnik koji je prošle godine kontroverzno prebacio dobre odnose s Tajpeja u Peking.

Time se suprotstavio Banuera Berini, bivšem bliskom savezniku, koji vodi kampanju za ponovno uspostavljanje veza s Tajvanom.

Kampanja pred izbore bila je jedna od najagresivnijih u povijesti zemlje.

Ministarstvo pravosuđa Kiribatija izjvailo je kako je dramatično porastao broj ljudi koji su se registrirali za glasovanje, posebno u izbornim jedinicama Južna Tarawa i Betio.

__________________________

Republika Kiribati (kiribatski: Ribaberikin Kiribati) otočna je država u središnjem dijelu Tihog oceana s 33 koraljna otoka i morska grebena ukupne površine 800 četvornih kilometara na 3,5 milijuna četvornih kilometara pripadajućeg teritorijalnog mora. (Wikipedia)

  isprintaj članak