Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Ostaci Drugog svjetskog rata i dalje su vidljivi diljem Kiribatija
Objavljeno: 20.11.2020. 07:36  
Kiribati potiče ratni turizam
Kiribati potiče ratni  turizam

Ostaci Drugog svjetskog rata i dalje su vidljivi diljem Kiribatija

Obljetnica jedne od najkrvavijih bitaka Drugog svjetskog rata, u tadašnjem Kiribatiju pod kontrolom Japana, danas je obilježena u pacifičkoj državi.

20. studenog obilježava se 77. godišnjica početka napada američkih marinaca.

Povodom ove prigode Turistička uprava Kiribatija objavila je niz videozapisa i razgovora s preživjelim s Kiribatija u bitkama Tarawe i Makina 1943. godine.

Domaći proizvedeni videozapisi dijele vrlo osobne priče o traumi i preživljavanju djece s Kiribatija koja su osobno svjedočila ratnimzločinima.

Sarah Teetu, voditeljica Turističke uprave Kiribatija, rekla je da priče o bitkama zauzimaju značajno mjesto u povijesti Kiribatija.

Ostaci Drugog svjetskog rata i dalje su vidljivi diljem Kiribatija i vlast želi potaknuti osobe koje su sudjelovale u ratnim zbivanjima da ih posjete.

Pogledajte: 

https://youtu.be/OHGaPSxSQT4

  isprintaj članak