Koje je vaše drvo
Ako vrt nemate, zaputite se u šumu, naslonite se na “svoje drvo” i zatvorite oči! Osjetit ćete veličanstvenost i snagu koja će vas posve obuzeti - kao da u sebe ...
Helsinški bijenale 2021., „Isto more“ od 12. lipnja do 26. rujna 2021. godine
Helsinški bijenale 2021., „Isto more“, održat će se na helsinškom otoku Vallisaari, od 12. lipnja do 26. rujna 2021. ...
Veseli balkoni
Dolaskom toplijih dana, kada prođu svi strahovi od ranojutarnjih mrazeva, počinjemo razmišljati o cvjetnim ukrasima na našim balkonima ili prozorskim daskama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Ostaci Drugog svjetskog rata i dalje su vidljivi diljem Kiribatija
Objavljeno: 20.11.2020. 07:36  
Kiribati potiče ratni turizam
Kiribati potiče ratni  turizam

Ostaci Drugog svjetskog rata i dalje su vidljivi diljem Kiribatija

Obljetnica jedne od najkrvavijih bitaka Drugog svjetskog rata, u tadašnjem Kiribatiju pod kontrolom Japana, danas je obilježena u pacifičkoj državi.

20. studenog obilježava se 77. godišnjica početka napada američkih marinaca.

Povodom ove prigode Turistička uprava Kiribatija objavila je niz videozapisa i razgovora s preživjelim s Kiribatija u bitkama Tarawe i Makina 1943. godine.

Domaći proizvedeni videozapisi dijele vrlo osobne priče o traumi i preživljavanju djece s Kiribatija koja su osobno svjedočila ratnimzločinima.

Sarah Teetu, voditeljica Turističke uprave Kiribatija, rekla je da priče o bitkama zauzimaju značajno mjesto u povijesti Kiribatija.

Ostaci Drugog svjetskog rata i dalje su vidljivi diljem Kiribatija i vlast želi potaknuti osobe koje su sudjelovale u ratnim zbivanjima da ih posjete.

Pogledajte: 

https://youtu.be/OHGaPSxSQT4

  isprintaj članak