Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorava na prevare s korona virusom
WHO ističe da sve adrese WHO e-pošte završavaju s @ who.int. Slični pošiljatelji kao što su @ who.com, @ who.org ili @ who-safety.org nisu iz WHO-a. ...
Podstrek za bolju prehranu prilikom kupovine
Skrivene kalorijske zamke, masni zalogaji, zaslađena pića - supermarket je prepun nezdrave prehrane. Mnogi se potrošači pitaju: „Što još danas jesti sigurno?“ ...
Dubrovački hotel Kazbek prvi je hrvatski hotel koji se priključio svjetskoj cage-free inicijativi
Najveća politička kampanja za životinje iskorištavane u industriji hrane - europska građanska inicijativa Okončajmo doba kaveza čiji je krajnji cilj zabrana kav ...
Anketa


NALAZITE SE U
Zdravlje iz bačve - kiseli kupus
Objavljeno: 06.12.2019. 09:10  
Kiseli kupus izvrstan domaći izvor vitamina C
Kiseli kupus izvrstan domaći izvor vitamina C

Već je svećenik Sebastian Kneipp otkrio kiseli kupus kao živežnu namirnicu i kao ljekovito sredstvo. Ne samo zbog bakterija mliječnih kieslina koje su u njemu sadržane i koje poboljšavaju i obnavljaju cijelu crijevnu floru i potiču probavu. Kiseli kupus je fermentirani bijeli kupus i "probavljiv” je odmah nakon procesa fermentacije. Za vrijeme hladnog razdoblja godine je kiseli kupus izvrstan domaći izvor vitamina C. Kiseli kupus se sve do veljače slojevito čuva u drvenim bačvama. Bogato je hranjivim tvarima i ima lagano začinjen okus.

 

Glavni sastojci:

Vitamini A, C, kalij, željezo.

 

Savjet:

Jelo od kiselog kupusa će goditi još svježije, začinjenije i biti sveukupno zdravije ukoliko nakon kuhanja u već gotovo jelo umiješate i četvrtinu sirovog kiselog kupusa. Dobro je u kuhani kupus dodati kim koji će još više olakšati probavu.

  isprintaj članak