Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Neki obožavaju punjenu čokoladu, drugi bijelu, treći belgijsku…
Objavljeno: 23.04.2021. 20:47  
Koja je čokolada najbolja?
Koja je čokolada najbolja?

Slika: arhiva Turist plus

Koliko ukusa - toliko čokolada, kažu oni koji njome trguju i razmišljaju o seriji "nove” čokolade…

 

Čokoladni prah ima manje mase kakaa nego kakao u prahu, te je primjereniji za tekuću čokoladu.

Instant kakao napitak sa šećerom i lecitinom topiv je i u hladnom mlijeku.

Bijeli pralineji su brzo topljivi i prikladni za pripremu peciva.

Punomasna čokolada sadrži barem 30% mase kakaa. Umjesto mlijeka ponekad sadrži i vrhnje u prahu.

Čisti maslac od kakaa čini čokoladu topljivom i hruskavom.

Kiselu čokoladu možete koristiti kao preljev ili kao dodatak pecivima i kremama.

Bijela čokolada ne sadrži kakao, nego samo maslac od kakaa, a vrlo je ukusna s lješnjacima.

Punjena čokolada s jogurtom, nugatom, pistacijama, kremom od vanilije…

Kakao u prahu sadrži tek male količine maslaca od kakaa, te je stoga najbolji dodatak pecivima i raznim slasticama

 

Ukrasna čokolada za peciva s dodatkom mlijeka

Čokolada s dodacima: bez obzira na to što je u čokoladi - lješnjaci, riža ili voće, dozvoljeno je 5 do 40% dodataka

Rupičasta čokolada: masa se izmiješa kako bi postala pjenasta i nastali mjehurići. Zatim se brzo hladi.

Čokolada s ukusnim dodacima: najpoznatija je čokolada s kavom.

Kisela čokolada sadrži 60% mase kakaa, a postoji i kisela čokolada koja sadrži čak 99% čistog kakaa.

  isprintaj članak