Ljudi koji jedu zdravo bace najviše hrane
Trebate se naučiti mudrom kupovanju samo potrebne količine hrane, pripremanju hrane i razlikovanju od oštećene, ali još uvijek jestive hrane, i stvarno pokvaren ...
Libija, Gadafi, Tito i Jugoslavija
Jeste li znali da je Tito bio prvi državnik iz nearapskog svijeta koji je posjetio Libiju i da se njegova slika nalazila u svim Gadafijevim rezidencijama? ...
Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Bogatstvo okusa za nepce
Objavljeno: 05.05.2015. 16:59  
Kolač Košnice
Kolač Košnice
  • Kolač Košnice
  • Kolač Košnice

Košnice


Pripremite:

Drveni kalup za košnice, 25 dag mljevenih oraha, 7 jaja, 60 dag šećera u prahu, 2 stolna margarina, 2 vanilin šećera, 24 dag brašna (glatko + brašno za posipavanje), 2 dl mlijeka

 

Izdraditi biskvitiće čašicom od 0,5 dl


Potrebno  je:

    3 žutanjka

  22 dag brašna

  20 dag margarina

  10 dag šećera u prahu

Sve dobro umijesiti, razvaljati tijesto debljine 5 mm i raditi kružiće.

Nisku plitku posudu posipati brašnom ikružiće staviti peći na 250o C

da malo požute.

 

Oblikovati oko 50 kom kuglica veličine oraha


Potrebno je:

  25 dag mljevenih oraha

  40 dag šećera u prahu

    2 bjelanjka (istući u snijeg)

Sve sastojke umijesiti i oblikovati kuglice veličine oraha.

Kalup namočiti vodom i posuti šećerom; uzeti kuglicu i utisnuti je u kalup, zatim utisnuti prst i napraviti rupu; stresti kalup da izađe košnica od oraha.

 

Kuhati kremu na pari

Potrebno je:

    2 dcl mlijeka

    2 vanilin šećera

    4 žutanjka

    2 dag brašna

  10 dag šećera u prahu

  20 dag margarina (naknadno)

Kada se krema zgusne i ohladi, umiješati

20 dag margarina

 

Slaganje košnica

Uzeti biskvitić, na biskvitić staviti žličicu kreme, a na kremu staviti košnicu od oraha i tako dok se ne upotrijebe svi sastojci.

 

Kolač se može jesti odmah, ali tek nakon nekoliko dana dobiva posebnu punoću u okusu.

  isprintaj članak