Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Najupornija nesanicu prevladat ćete razmišljanjem o sebi kao nekom neživom objektu
Objavljeno: 13.08.2020. 07:51  
Koncentracijom do dobrog sna
Koncentracijom do dobrog sna

One koji se muče s nesanicom, ova vježba za spavanja smirit će živce vrlo učinkovito.

 

Vježba: Usredotočenost na spavanje

Ono što je poznato kao vodena metoda je, iako vrlo jednostavna, vrlo djelotvorna u poticanju na san. Stavite punu čašu bistre vode na stol u svojoj spavaćoj sobi. Sjednite u stolac pokraj stola i zavirite u čašu vode i mislite kako je mirna. 

Zatim se zamislite kako ulazite u jednako mirno stanje. U kratkom vremenu otkrit ćete da živci postaju smireni i da ćete moći zaspati. 

Ponekad je dobro zamisliti sebe kako ste pospani i želite spavati. Najupornija nesanicu prevladat ćete razmišljanjem o sebi kao nekom neživom objektu, na primjer šupljim trupcem u dubini hladne, tihe šume.

Onima koji se muče s nesanicom, ova vježba za spavanja smirit će živce vrlo učinkovito. Samo imajte na umu, odnosno stalno mislite kako nemate poteškoća s spavanjem čime ćete protjerati sav strah od nesanice. Vježbajte ovu vježbu i spavat ćete.

  isprintaj članak