Dubrovački hotel Kazbek prvi je hrvatski hotel koji se priključio svjetskoj cage-free inicijativi
Najveća politička kampanja za životinje iskorištavane u industriji hrane - europska građanska inicijativa Okončajmo doba kaveza čiji je krajnji cilj zabrana kav ...
Znanstvenici upozoravaju na ozbiljne zdravstvene posljedice zbog klimatskih promjena
Kako toplinski valovi postaju sve češći, teži i duži, očekujemo još bolesti povezanih s toplinom i smrti, posebno među djecom, starijim osobama, osobama s kroni ...
Braća hrvatskog zmaja
Još su stari Latini govorili kako narod koji ne poznaje svoju prošlost nema ni svoju budućnost. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Dočekan prvi let zrakoplovne tvrtke Korean Air u Zagrebu
Objavljeno: 03.09.2018. 12:00  
Korean Air od jučer tri puta tjedno spaja Zagreb i Seou
Korean Air od jučer tri puta tjedno spaja Zagreb i Seou
  • Korean Air od jučer tri puta tjedno spaja Zagreb i Seou
Tradicionalnim vodenim pozdravom jučer, u subotu 1. rujna, dočekan je prvi let južnokorejske zrakoplovne tvrtke Korean Air, koja od jučer tri puta tjedno spaja Zagreb i Seoul. Spomenuta linija će do kraja ljetnog reda letenja biti izravna, dok će tijekom zimskog reda letenja u povratku ići preko Züricha (Seoul-Zagreb-Zürich-Seoul). Tako će Korean Air će za Zagreb u rujnu i listopadu letjeti zrakoplovom tipa Airbus A330-200 i to utorkom, četvrtkom i subotom, s polaskom iz Seoula (ICN) u 11,05 sati, dolaskom u Zagreb u 15,45 sati. Iz Zagreba povratak će biti u 17,20 sati te dolazak u Seoul idući dan u 11,30 sati.
Od zimskog reda letenja Korean Air će letjeti zrakoplovom tipa Boeing  787-9 – Dreamliner  kapaciteta 269 sjedala. Letjet će ponedjeljkom, srijedom i petkom s polaskom iz Seoula u 11,25 sati, dolaskom u Zagreb u 14,55 sati, iz Zagreba zrakoplov će poletjeti za Zürich u 17,00 sati, sletjeti u Zurich u 18,40 sati, odakle će u 20,55 sati ići prema Seoulu u koji stiže u 15,35 sati.  
Svečanosti su prisustvovali Jacques Feron, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, Byung-Ryool Park, menadžer Korean Aira za Europu sa suradnicima, te Njegova ekselencija Park Won-sup veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj i Njegova ekselencija Damir Kušen novoimenovani veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Koreji, Olivera Šarić, pomoćnica ministra u Ministarstvu turizma RH, Martina Bienenfeld, direktorica TZ grada Zagreba te ostali gosti. Svi složni u ocjeni da ova linija dolazi u pravo vrijeme – vrijeme značajnog turističkog rasta u Zagrebu i značajnog povećanja broja posjetitelja iz Južne Koreje. Nova linija i novi zrakoplovni prijevoznik dodatno pridonijet će pozitivnim rezultatima i rastu prometa putnika koje Zračna luka Franjo Tuđman bilježi od otvorenja novog putničkog terminala.  

„Izuzetno smo ponosni što naša nastojanja da Zagreb povežemo s Azijom cjelogodišnjim linijama te stalno obogaćujemo ukupnu ponudu letova daju rezultate. Ova je linija, naime, već treća cjelogodišnja iz Zagreba prema Aziji, no otvara jedno potpuno novo tržište koje već itekako dobro poznaje Zagreb kao turističko odredište. Naime, prošle je godine gotovo pola milijuna turista iz Južne Koreje posjetilo Hrvatsku i zato vjerujemo kako će ova linija snažno pridonijeti nastavku pozitivnih prometnih rezultata koje Zračna luka Franjo Tuđman bilježi, ali i turističkim rezultatima i ugledu Zagreba.", izjavio je Jacques Feron, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, podsjetivši da je Zračna luka Franjo Tuđman i ove godine zabilježila povijesne rezultate u prometu putnika, te je od početka godine do danas zabilježen ukupni rast broja putnika od 9 %, u odnosu na prošlu godinu. 

„Veseli nas uvođenje prve redovne linije prema Hrvatskoj, državi jugoistočne Europe s izuzetno brzim turističkim rastom", izjavio je Byung-Ryool Park, menadžer Korean Aira za Europu te nastavio: „Ova je linija most između Hrvatske i Koreje te će pridonijeti dodatnom rastu gospodarskog i turističkog prometa."   

O Korean Airu
Korean Air, zrakoplovna tvrtka osnovana 1969. godine, jedna je od 20 najboljih svjetskih zrakoplovnih tvrtki koja je u 2017. godini opslužila više od 26 milijuna putnika. Lete prema 125 grada u 44 zemlje na svim kontinentima; ima suvremenu flotu od 175 zrakoplova i zapošljava više 20.000 profesionalnih djelatnika. Glavne djelatnosti Korean Aira obuhvaćaju putničke, teretne, zrakoplovne, ugostiteljske i prodajne usluge. Glavno čvorište ove zrakoplovne tvrtke nalazi se u novootvorenom terminalu 2 Međunarodne zračne luke Incheon (ICN). Korean Air je osnivač Sky Team Airline koji, zajedno sa svojih 20 članova godišnje primi 730 milijuna putnika diljem svijeta na više od 16.609 dnevnih letova, pokrivajući 1.074 odredišta u 177 zemalja. Zrakoplovna tvrtka nedavno je pokrenula zajedničko partnerstvo s tvrtkom Delta Air Lines. Godine 2019. Korean Air će proslaviti 50. godišnjicu postojanja. 
  isprintaj članak