Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Svaki peti rimski car rođen je u Srbiji
Jeste li znali da je od 18 rimskih careva, svaki peti rođen na području današnje Republike Srbije? ...
Kada krenemo hvalisavo pričati o tisuću otoka...
I sada zamislite izraz lica prosječnog Šveđanina kad mu neki naši veliki turistički stručnjaci, koji većinom nikada u životu nisu ni ljetovali u inozemstvu, kre ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Zagreb i Seoul od rujna će biti povezani tri puta tjedno
Objavljeno: 05.06.2018. 15:26  
Korean Air od rujna leti iz Zagreba
Korean Air od rujna leti iz Zagreba

Korean Air, najveći zrakoplovni prijevoznik iz Južne Koreje koji leti prema 123 odredišta i spaja 43 države, od rujna ove godine tri će puta tjedno povezivati glavni južnokorejski grad Seoul i Zagreb, i to do kraja ljetnog i u zimskom redu letenja.

Linija Seoul - Zagreb će do kraja ljetnog reda letenja letenja biti izravna, a od zimskog reda letenja linija će u povratku ići preko Züricha (Seoul-Zagreb-Zurich-Seoul). Korean Air će za Zagreb u rujnu i listopadu letjeti zrakoplovom tipa Airbus A330-200 i to utorkom, četvrtkom i subotom, s polaskom iz Seoula (ICN) u 11,05, dolaskom u Zagreb u 15,45 sati. Iz Zagreba će poletjeti natrag u 17,00 sati s dolaskom u Seoul idući dan u 10,30. 

U vrijeme zimskog reda letenja Korean Air će letjeti zrakolovom tipa Boeing 787-9 – Dreamliner kapaciteta 269 sjedala. Letjet će ponedjeljkom, srijedom i petkom s polaskom iz Seoula u 11,25 i dolaskom u Zagreb u 14,55 sati, iz Zagreba će poletjeti za Zurich u 17,00 sati, sletjeti u Zurich u 18,40 te nastaviti let u 20,55 sati kako bi sletio u Seoul u 15,35.

Ovo je već treća cjelogodišnja linija iz Zagreba prema Aziji. Emirates leti jednom dnevno za Dubai te Qatar Airways dva puta dnevno za Dohu. 

Spomenuta linija Seoul – Zagreb dolazi u vrijeme turističkog „booma“ Zagreba te značajnog povećanja broja turista iz Južne Koreje budući da ih je prošle godine gotovo pola milijuna posjetilo Hrvatsku. Uz to, još jedna nova linija u Zagrebu pridonijet će dodatnom povećanju prometa Zračne luke Franjo Tuđman koje se neprekidno bilježi od otvorenja novog putničkog terminala. Tako je zagrebačka zračna luka nedavno dočekala ovogodišnjeg milijuntog putnika čak 13 dana ranije negoli ikada u povijesti, a  od početka godine do danas zabilježen je 11-postotni rast broja putnika.

  isprintaj članak