Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U > Savjeti za putovanja
Kako vam mobilni telefon može pomoći u izvanrednim stanjima
Objavljeno: 20.08.2014. 19:50  
Korisni savjeti - bankomat, mobitel, ključevi...
Korisni savjeti - bankomat, mobitel, ključevi...

Crikvenica

 

Ako vas ikada lopov ili netko drugi prisili da podignete novac na bankomatu:

Unesite svoj PIN naopako.

Tako, ako je vaš PIN 1254, vi unesite 4521.

Bankomat će vam dati vaše novce, ali će to automatski prepoznati kao poziv upomoć i alarmirat će policiju za koju lopov ne zna.

Ta mogućnost postoji na svim bankomatima, ali mnogo ljudi to ne zna.

Molimo, prenesite ovu informaciju drugima. Nije na odmet imati ovo na umu.

 

Kako vam mobilni telefon može pomoći u izvanrednim stanjima

Mada zvuči nevjerojatno, vaš mobilni telefon vam može spasiti život, ili barem živce, u nekim situacijama. Otisnite i sačuvajte ovu stranicu, nikad se ne zna...

 

Kako bilo gdje u svijetu pozvati hitnu pomoć, policiju...

Jedinstveni broj za izvanredne situacije koji se sa mobilnog telefona može pozvati bilo gdje u svijetu je 112. Ukoliko se nađete izvan signala vaše mreže, a u pitanju je izvanredna situacija, pozovite 112 i vaš telefon će tražiti bilo koju postojeću mrežu na mjestu gdje se nalazite.

Potom ćete na ekranu vidjeti brojeve hitnih službi za područje u kojem se nalazite.

Zanimljivo je da broj 112 možete birati čak i kada je tipkovnica na vašem telefonu zaključana. Iskušajte i sami!

 

Ključevi za daljinsko otvaranje automobila ostali su u zaključani automobilu

Ovaj će vam trik jednom možda zatrebati. Ako zaključate ključ od automobila u njemu, a pričuvni ključ imate kod kuće, uradite slijedeće: nekoga tko je u kući nazovite s vašeg na njen (njegov) mobitel. Vaš mobitel držite tridesetak centimetara od vrata vašeg automobila. Osoba u vašoj kući treba držati u ruci ključ vašeg automobila blizu mobitela i pritisnuti gumb za otključavanje. Brava Vašeg automobila će se otključati. Udaljenost uopće nije bitna, važno je samo da na mobitel pozovete osobu kod koje je pričuvni daljinski ključ za otvaranje vašeg automobila.

 

Skrivena pričuva u bateriji vašeg mobitela

Zamislite da je baterija vašeg mobitela pri kraju, potreban vam je telefon, a punjač nije kod vas. Nokia telefoni imaju mogućnost pričuvne snage baterije.. Kako biste je uključili, ukucajte * 3 3 7 0 # i vaš telefon će imati 50% dopunjenu bateriju. Telefon će ovu pričuvu nadoknaditi tijekom slijedećeg punjenja baterije.

 

Kako potpuno onemogućiti korištenje vašeg mobitela ukiko ga netko ukrade

Prvo morate znati serijski broj vašeg mobitela. Da biste saznali koji je to broj, ukucajte * # 0 6 # i na ekranu će se pojaviti 15-znamenkasti broj. Ovaj broj je jedinstven za vaš uređaj. Zapišite taj broj i čuvajte ga na sigurnom.

Ako vam netko ukrade telefon, pozovite vašeg operatera, recite serijski broj, i operater će moći blokirati vaš telefon, koji će biti potpuno beskoristan čak i ako lopov promijeni sim-karticu.

Iako ga vjerojatno nećete dobiti nazad barem ćete znati da kradljivac od njega nema ništa. Kada bi svi ovako postupali, daljnje krađe mobitela ne bi imale svrhe.


Prenesen os Facebooka.


  isprintaj članak