Helsinški bijenale 2021., „Isto more“ od 12. lipnja do 26. rujna 2021. godine
Helsinški bijenale 2021., „Isto more“, održat će se na helsinškom otoku Vallisaari, od 12. lipnja do 26. rujna 2021. ...
Veseli balkoni
Dolaskom toplijih dana, kada prođu svi strahovi od ranojutarnjih mrazeva, počinjemo razmišljati o cvjetnim ukrasima na našim balkonima ili prozorskim daskama. ...
Tajanstveno došao i – otišao
Zbog sumnjivih okolnosti zadržali su ga u hotelskoj sobi sa čuvarom. Iz nje je tajanstveno nestao zajedno s dokumentima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Mjesto koje simbolizira japansku pop kulturu "kawaii
Objavljeno: 04.02.2021. 07:47  
Korona virus zatvorio japanski Kawaii Monster Café nazvan "Čudovišne djevojke"
Korona virus zatvorio japanski Kawaii Monster Café nazvan
  • Korona virus zatvorio japanski Kawaii Monster Café nazvan
  • Korona virus zatvorio japanski Kawaii Monster Café nazvan

Kawaii Monster Café, čudovišne djevojke, šarene dugine tjestenine, bezalkoholni cocktail

Vrlo značajan kafić i izložbeno mjesto koje simbolizira japansku pop kulturu "kawaii", a vole ga turisti i poznate osobe, zatvorio je vrata u glavnom gradu Tokiju, nakon što je posao presušio zbog pandemije covida-19.

Kawaii Monster Café otvorio je svoja vrata u kolovozu 2015. godine, a osmislio ga je umjetnik i vodeći lik kavajske kulture, Sebastian Masuda. Sve u kafiću dizajnirano tako da osjećate kako se nalazite u tijelu čudovišta, čineći da se osjećate kao da ste izgubljeni u drugoj dimenziji čim uđete u kafić. Posebno ga odlikuju, osim samog uređenja, "djevojke čudovišta" odjevene u šarene kostime čime prikazuju grotesknu stranu kulture kawaii.

Funky estetika neobičnih boja i dizajna smjestila je Kawaii Monster Café u žarište kulture mladih, privlačeći inozemne A-liste, poput reality zvijezde Kim Kardashian, pjevačice Dua Lipa i Jenny iz K-popovog Blackpinka.

No, njegovo petogodišnje poslovanje završilo je u nedjelju, dijelom nakon što su prestali dolaziti prekomorski gosti zbog ograničenja putovanja zbog pandemije.

U kafiću su se nadali da će iskoristiti veliku potražnju tijekom Olimpijskih igara 2020. godine, ali su izgledi kako za igre tako i završnicu borbe s korona virusom nezivjesni, pa su donijeli odluku da kafić nakon isteka najma prostora zatvore. 


Kako je izgledao 

Goste na ulazu dočekuje maskota. Nakon što vas vrtuljak u obliku torte na trenutak uhvati nespremnog, možete odabrati na koje želite sjesti (primjenjuje se naknada za pokriće [broj mjesta × 500 jena], hrana i piće nisu uključeni). Kafić se sastoji od 4 zone, od kojih svaka ima jedinstveno ozračje.

  isprintaj članak