Samo do 1560. godine ubijeno je oko 15 milijuna ljudi
Papa Aleksandar VI. izdao je nekoliko papinskih bula u kojima se otvoreno zagovara i opravdava porobljavanje domorodačkih naroda Kariba i Amerike, sve to u kori ...
Dezinfekcija doma na pametan način
Kako najbolje pristupiti čišćenju u kućanstvu, kao i prepoznati i dezinficirati neka mjesta s uobičajenim žarištem klica. ...
Koronavirus smanjio zagađenje zraka u Europi i svijetu
Objavljene karte prikazuju promjene u količini dušičnog dioksida (NO2) - zagađivača koji uglavnom nastaje od upotrebe fosilnih goriva. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Paragvaj zatvara most prijateljstva u Foz do Iguaçu
Objavljeno: 20.03.2020. 11:40  
Koronavirus u Južnoj Americi: vlade počinju pooštravati mjere
Koronavirus u Južnoj Americi: vlade počinju pooštravati mjere

Foz do Iguaçu

 

Suočeni s pandemijskim širenjem novog koronavirusa sve više država Južne Amerike ograničavaju kretanje i zatvara granice. U sve većem broju zemalja uvodi se policijski sati ograničenja putovanja.

U Peruu je predsjednik Martín Vizcarra u nedjelju proglasio nacionalno izvanredno stanje. Od ponedjeljka je na snazi policijski sat poput onog u Italiji.

Paragvajska vlada objavila je da je od srijede, 18. ožujka, promet pješacima i vozilima zaustavljen na Međunarodnom mostu prijateljstva koji povezuje Ciudad del Este, u susjednoj zemlji, s Foz do Iguaçu, u zapadnoj državi Parana.

Mjera ostaje na snazi 15 dana i utječe na oko 100.000 ljudi koji svakodnevno prelaze most.

Vozilima koja prevoze robu prolaz je dopušten, ali moraju proći sanitarni nadzor. Mjera omogućuje i neke iznimke koje se analizira za svaki slučaj.

Turisti koji nisu paragvajski državljani i Paragvajci koji se, primjerice, podvrgavaju liječenju u Brazilu, mogu napustiti ovu ovu državu.

  isprintaj članak