Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Eklektično spajanje tradicionalne sefardske i glazbe Sredozemlja sa suvremenom glazbom
Objavljeno: 30.09.2019. 20:02  
kortižo_čaršija_škoj nova je electro-jazz glazbena poslastica
kortižo_čaršija_škoj nova je electro-jazz glazbena poslastica

Haver čine tri umjetnika, glazbenika i proizvod je tri raspoloženja, tri osobnosti i tri pristupa glazbi različitog podrijetla. Rezultat je eklektično spajanje tradicionalne sefardske i glazbe Sredozemlja sa suvremenom glazbom. Haver bi se stoga najbolje mogao opisati kao spoj duševnog i emotivnog vokala Vladimira Mićkovića, sinkopiranih i energičnih bubnjeva Nike Radasa i produkcije Jadranka Kerekovića-Dubolika.

Kortižo, čaršija i škoj motivi su, temelj i naziv albuma, koju nam donosi Haver, a kojeg čine dva akademska kipara i glazbenika Vladimir MIćković i Niko Radas te arhitekt i dub producent Jadranko Kereković - Dubolik. Haver, što na hebrejskom znači "prijatelj”, a u Bosni se također koristi kao kolokvijalizam za "drug, jaran, prijatelj”, ovim mini albumom ozbiljno je počeo s radom.

Kortižo, čaršija, škoj objavljen je 21. rujna u izdanju švicarske diskografske kuće, a zanimljivo je da su i sva trojica porijeklom iz područja koje su opjevali - Mićković je Mostarac (s čaršije), Kereković je rođen u Sarajevu (za koje je simbol kortižo), dok je Radas porijeklom s Pašmana (škoj).

Na albunmu je šest pjesama podijeljenih u tri glavne teme, popraćene trima uvodnim pričama. Cijeli album je drugačiji i izuzetno zanimljiv projekt koji ćete ne samo slušati, već i promišljati.

Haverov album kortižo_čaršija_škoj objavljen je u izdanju internacionalnog labela Rad Fyah te možete poslušati i kupiti na Bandcamp platformi i ostalim glabenim on line prodajnim mjestima.

  isprintaj članak