Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Kako najbolje iskoristiti vrijeme za učenje kod kuće
Slijedite ove jednostavne savjete i stvorite uvjete za učenje kod kuće. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Eklektično spajanje tradicionalne sefardske i glazbe Sredozemlja sa suvremenom glazbom
Objavljeno: 30.09.2019. 20:02  
kortižo_čaršija_škoj nova je electro-jazz glazbena poslastica
kortižo_čaršija_škoj nova je electro-jazz glazbena poslastica

Haver čine tri umjetnika, glazbenika i proizvod je tri raspoloženja, tri osobnosti i tri pristupa glazbi različitog podrijetla. Rezultat je eklektično spajanje tradicionalne sefardske i glazbe Sredozemlja sa suvremenom glazbom. Haver bi se stoga najbolje mogao opisati kao spoj duševnog i emotivnog vokala Vladimira Mićkovića, sinkopiranih i energičnih bubnjeva Nike Radasa i produkcije Jadranka Kerekovića-Dubolika.

Kortižo, čaršija i škoj motivi su, temelj i naziv albuma, koju nam donosi Haver, a kojeg čine dva akademska kipara i glazbenika Vladimir MIćković i Niko Radas te arhitekt i dub producent Jadranko Kereković - Dubolik. Haver, što na hebrejskom znači "prijatelj”, a u Bosni se također koristi kao kolokvijalizam za "drug, jaran, prijatelj”, ovim mini albumom ozbiljno je počeo s radom.

Kortižo, čaršija, škoj objavljen je 21. rujna u izdanju švicarske diskografske kuće, a zanimljivo je da su i sva trojica porijeklom iz područja koje su opjevali - Mićković je Mostarac (s čaršije), Kereković je rođen u Sarajevu (za koje je simbol kortižo), dok je Radas porijeklom s Pašmana (škoj).

Na albunmu je šest pjesama podijeljenih u tri glavne teme, popraćene trima uvodnim pričama. Cijeli album je drugačiji i izuzetno zanimljiv projekt koji ćete ne samo slušati, već i promišljati.

Haverov album kortižo_čaršija_škoj objavljen je u izdanju internacionalnog labela Rad Fyah te možete poslušati i kupiti na Bandcamp platformi i ostalim glabenim on line prodajnim mjestima.

  isprintaj članak