Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Masti kravljeg mlijeka masti također mogu poboljšati osjetljivost na inzulin
Objavljeno: 03.04.2021. 19:34  
Kravlje mlijeko može pomoći pri mršavljenju
Kravlje mlijeko može pomoći pri mršavljenju

Možda ćete se iznenaditi, ali kravlje mlijeko zapravo ima mnogo sastojaka koje mogu pomoći u povećanju sagorijevanja masti i ubrzanju metabolizma. Prva tajna mlijeka za poticanje metabolizma dolazi od sadržaja kalcija koji dokazano pomaže tijelu da učinkovitije sagorijeva masnoće. Istraživanja pokazuju da odgovarajući unos kalcija može smanjiti opasnost od debljanja i do 70 posto.

Vrsta masti i bjelančevina koje se nalaze u mlijeku također mogu pomoći u jačanju metabolizma. Punomasno mlijeko sadrži prvenstveno masne kiseline srednjeg lanca, vrstu masti za koju je dokazano da povećava metabolizam i lako sagorijeva kao energija, umjesto da se pohrani kao mast. Te masti također mogu poboljšati osjetljivost na inzulin, pomažući tijelu da učinkovitije koristi ugljikohidrate umjesto da ih pohranjuje kao masnoću. 

Sirutka, jedan od proteina koji se nalazi u mlijeku, sastoji se uglavnom od aminokiselina razgranatog lanca, za koje je također dokazano da poboljšavaju metabolizam i osjetljivost na inzulin.

Mnogi ljudi ne podnose kravlje mlijeko zbog nepodnašanje laktoze, ali kalcij ipak možete dobiti iz mliječnih alternativa poput bademovog mlijeka. Kokosovo ulje također sadrži visoko masne kiseline srednjeg lanca koje mogu pojačati metabolizam. 

I, na kraju, također možete koristiti proteinski prah na osnovi sirutke za povećanje tih posebnih bjelančevina (proteina) koji pojačavaju metabolizam. 

  isprintaj članak