Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Rekonstrukcijom sustava grijanja, na godišnjoj razini, vrijednosti potrošnje energije smanjiti će se 59.47%
Objavljeno: 01.04.2019. 15:15  
Kreće obnova zgrade Gradske uprave Sv. Ivana Zeline
Kreće obnova zgrade Gradske uprave Sv. Ivana Zeline

Gradonačelnik Hrvoje Košćec potpisao je s predstavnicima zajednice izvođača radova ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade gradske uprave Grada Svetog Ivana Zeline, u kojoj osim gradskih službi djeluju i mnogi druge županijske i državne službe. 

Zajednicu ponuditelja čine tvrtke: BMD STIL d.o.o., Nenad Kuzman, vlasnik obrta Plino servis, Jelena i Tomislav Cvrlja, vlasnici obrta Elektroinstalacije i Izolamont d.o.o. , a izabrani su u otvorenom postupku javne nabave kao najpovoljniji ponuđači. Ugovorena cijena radova, zajedno s PDV-om iznosi 3.984.650,41 kuna, a obuhvatit će toplinsku izolaciju vanjskih zidova i stropova prema negrijanom prostoru tj. tavanu te obnovu sustava grijanja.

„Cilj obnove zgrade je osigurati bolje uvjete rada, ali i uštede novca povećanjem energetske učinkovitosti. Rekonstrukcijom sustava grijanja, na godišnjoj razini, vrijednosti potrošnje energije smanjiti će se 59.47%.  Osim što će zgrada biti energetski učinkovita dobiti će i novu vizuru tako da ćemo do kraja godine imati novouređenu zgradu u samom središtu grada", naglasio je gradonačelnik Košćec te spomenuo da je Grad Sveti Ivan Zelina sredstva za sufinanciranje ovog projekta osigurao putem Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., Prioritetnu os 4 Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u iznosu od 1.785.243,71 kuna.

Uz zgradu gradske uprave u planu je i energetsku obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina za koju su sredstva za sufinanciranje također osigurana putem Europskog fonda za regionalni razvoj. 

  isprintaj članak