Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U
Nježni listići korabice su neizrecivo zdravi
Objavljeno: 05.07.2018. 09:02  
Krem juha od korabice s okruglicama od lososa
Krem juha od korabice s okruglicama od lososa

Krem juha od korabice s okruglicama od lososa

4 obroka, priprema oko 35 minuta

 

Potrebno:

2 korabe (oko ½ kg)

2 jušne žlice maslaca

500 ml bistre povrtne juhe

100 ml slatkog vrhnja

1 jušna žlica peršina (nasjeckanog)

 

Okruglice od lososa

100 g dimljenog lososa (tanko narezan)

50 g kockica žemlje

5 jušnih žlica toplog mlijeka

1 žumanjak

1 ravna čajna žličica kopra (nasjeckanog)

1 jušna žlica glatkog brašna

____________________

Sol, papar, sok limuna

 

Priprema:

1. Za noklice, losos narezati na male kockice. Žemlje staviti u posudu i preliti ih toplim mlijekom. Dodati žumanjke, losos, kopar i brašno. Smjesu dobro izraditi, začiniti solju i paprom i ostaviti dizati oko 15 minuta.

2. U međuvremenu očistiti i oguliti korabicu, narezati je na male kockice i pirjati je na 1 jušnoj žlici rastopljenog zapjenjenog maslaca. Zaliti juhom i na laganoj vatri dalje kuhati (oko 15 minuta).

3. Paralelno s time, zakuhati slanu vodu. Iz mase sa žemljama oblikovati približno 3 cm velike okruglice i staviti ih u kipuću vodu. Smanjiti temperaturu i okruglice kuhati dalje oko 8 minuta.

4. Pomoću cjediljke iz juhe izvaditi oko 2 jušne žlice kuhane korabice i staviti sa strane. Slatko vrhnje uliti u juhu i umiješati peršin. Juhu zakuhati, štapnim mikserom izraditi fini pire, začiniti solju, paprom i limunovim sokom. Dodati izvađene kockice korabice.

5. Okruglice izvaditi pomoću cjediljke i dobro ih ocjediti. Servirati ih u juhu.

____________________

Hranjiva vrijednost po obroku:

282 kcal; 1.197 kJ; masnoća 16,6 g; ugljikohidrata 17 g; BE 1,3; kolesterola 117 mg

 

Savjet

Predivno zelenilo

Nježne listiće korabice nikako ne baciti – oni nisu samo izuzetno ukrasni već su i neizrecivo zdravi. Veće listove narezati na ne presitne trakice i posipati po posluženoj juhi.

  isprintaj članak