Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U
4 obroka, vrijeme pripreme oko 1 sat
Objavljeno: 22.11.2017. 10:42  
Krem juha od paprike s delikatesnim noklicama od krupice i špinata
Krem juha od paprike s delikatesnim noklicama od krupice i špinata

Krem juha od paprike s delikatesnim noklicama od krupice i špinata

4 obroka, vrijeme pripreme oko 1 sat

 

Potrebno:

½ malog luka

2 češnja češnjaka

3 crvene paprike

2 jušne žlice maslaca

1 jušna žlica mljevene paprike (slatka)

2 jušne žlice bijelog vina

500 ml bistre govedske juhe

125 ml slatkog vrhnja

 

Noklice od špinata

50 g maslaca*

1 jaje *

100 g pšeničnoe krupice (grisa)

1 jušna žlica pasiranog špinata (dobro ocijeđenog)

________________________

Sol, papar, muškatni oraščić

 

* Sobne temperature - na vrijeme izvaditi iz hladnjaka.

 

Priprema:

1. Za noklice, dobro pjenasto izraditi maslac, umiješati jaje, smjesu začiniti solju i muškatnim oraščićem. Masi dodati špinat i krupicu, pokriti prozirnom folijom i ostaviti 30 minuta odmarati.

2. U međuvremenu očistiti luk i češnjak. Papriku oprati i očistiti. Papriku, luk i češnjak nasjeckati na male kockice. Luk pirjati na rastopljenom maslacu, dodati češnjak, papriku i mljevenu papriku i kratko prepržiti. Smjesu ugasiti vinom, zaliti juhom i nastaviti kuhati na laganoj vatri oko 20 minuta.

3. Zakuhati slanu vodu. Malom žličicom iz špinat smjese vaditi male noklice i stavljati ih u kipuću vodu. Smanjiti vatru i na laganoj vatri oko 10 minuta pustiti noklice više da nabubre nego da se kuhaju.

4. Pomoću cjediljke iz juhe izvaditi oko 2 jušne žlice komadića paprike. Vrhnje dodati u juhu, pomoću štapnog miksera napraviti kremasti pire, začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. Dodati izvađene komadiće paprike.

5. Noklice cjediljkom izvaditi iz vode i dobro procijediti. Juhu servirati s noklicama i eventualno je posipati začinskim biljem.

--------------------------------

Hranjiva vrijednost po obroku

456 kcal / 1908 kJ; masnoća 30 g; ugljikohidrata 35,5 g; BE 2,9; kolesterola 142 mg

  isprintaj članak