Boje i psihološki učinak na nas
Pravilnim izborom boja možemo si uljepšati život i postići veće uspjehe. ...
Poznajete li svoj bicikl?
Bicikl kao superheroj - smanjuje emispuštanje ugljičnog dioksida, sprečava bolesti, stvara nova radna mjesta. ...
Kako potaknuti dijete na učenje
Djeca vole učiti, ali mnoga od njih već u ranoj dobi gube želju za učenjem. To je uglavnom zbog pritiska na njih ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
4 obroka, vrijeme pripreme oko 1 sat
Objavljeno: 22.11.2017. 10:42  
Krem juha od paprike s delikatesnim noklicama od krupice i špinata
Krem juha od paprike s delikatesnim noklicama od krupice i špinata

Krem juha od paprike s delikatesnim noklicama od krupice i špinata

4 obroka, vrijeme pripreme oko 1 sat

 

Potrebno:

½ malog luka

2 češnja češnjaka

3 crvene paprike

2 jušne žlice maslaca

1 jušna žlica mljevene paprike (slatka)

2 jušne žlice bijelog vina

500 ml bistre govedske juhe

125 ml slatkog vrhnja

 

Noklice od špinata

50 g maslaca*

1 jaje *

100 g pšeničnoe krupice (grisa)

1 jušna žlica pasiranog špinata (dobro ocijeđenog)

________________________

Sol, papar, muškatni oraščić

 

* Sobne temperature - na vrijeme izvaditi iz hladnjaka.

 

Priprema:

1. Za noklice, dobro pjenasto izraditi maslac, umiješati jaje, smjesu začiniti solju i muškatnim oraščićem. Masi dodati špinat i krupicu, pokriti prozirnom folijom i ostaviti 30 minuta odmarati.

2. U međuvremenu očistiti luk i češnjak. Papriku oprati i očistiti. Papriku, luk i češnjak nasjeckati na male kockice. Luk pirjati na rastopljenom maslacu, dodati češnjak, papriku i mljevenu papriku i kratko prepržiti. Smjesu ugasiti vinom, zaliti juhom i nastaviti kuhati na laganoj vatri oko 20 minuta.

3. Zakuhati slanu vodu. Malom žličicom iz špinat smjese vaditi male noklice i stavljati ih u kipuću vodu. Smanjiti vatru i na laganoj vatri oko 10 minuta pustiti noklice više da nabubre nego da se kuhaju.

4. Pomoću cjediljke iz juhe izvaditi oko 2 jušne žlice komadića paprike. Vrhnje dodati u juhu, pomoću štapnog miksera napraviti kremasti pire, začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. Dodati izvađene komadiće paprike.

5. Noklice cjediljkom izvaditi iz vode i dobro procijediti. Juhu servirati s noklicama i eventualno je posipati začinskim biljem.

--------------------------------

Hranjiva vrijednost po obroku

456 kcal / 1908 kJ; masnoća 30 g; ugljikohidrata 35,5 g; BE 2,9; kolesterola 142 mg

  isprintaj članak