Regresija - Povratak u prošle živote
Vjerujete li da možete proći kroz vlastitu smrt i opet živjeti ili sjetiti se trenutka rođenja i prvog pogleda na majku? Da, to možete doživjeti kroz regresiju. ...
Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Sat vremena za savršeno uskusnu juhu
Objavljeno: 30.09.2019. 18:38  
Krem juha od paprike s delikatesnim noklicama od pšenične krupice i špinata
Krem juha od paprike s delikatesnim noklicama od pšenične krupice i špinata

Krem juha od paprike s delikatesnim noklicama od pšenične krupice i špinata

4 obroka, priprema oko 1 sat 

 

Potrebno:

½ malog luka

2 češnja češnjaka

3 crvene paprike

2 jušne žlice maslaca

1 jušna žlica mljevene paprike (slatka)

2 jušne žlice bijelog vina 

500 ml bistre govedske juhe

125 ml slatkog vrhnja

 

Noklice od špinata

50 g maslaca* 

1 jaje *

100 g pšenične krupice

1 jušna žlica pasiranog špinata (dobro ocijeđenog)

sol

papar

muškatni oraščić

________________________

* Sobne temperature - na vrijeme izvaditi iz hladnjaka.

 

Priprema:

1. Za noklice, dobro pjenasto izraditi maslac, umiješati jaje, smjesu začiniti solju i muškatnim oraščićem. Masi dodati špinat i pšeničnu krupicu (gris), pokriti prozirnom folijom i ostaviti 30 minuta odmarati.

2. U međuvremenu očistiti luk i češnjak. Papriku oprati i očistiti. Papriku, luk i češnjak nasjeckati na male kockice. Luk pirjati na rastopljenom maslacu, dodati češnjak, papriku i mljevenu papriku i kratko prepržiti. Smjesu ugasiti vinom, zaliti juhom i nastaviti kuhati na laganoj vatri oko 20 minuta. 

3. Zakuhati slanu vodu. Malom žličicom iz špinat smjese vaditi male noklice i stavljati ih u kipuću vodu. Smanjiti vatru i na laganoj vatri oko 10 minuta pustiti noklice više da nabubre nego da se kuhaju.

4. Pomoću cjediljke iz juhe izvaditi oko 2 jušne žlice komadića paprike. Vrhnje dodati u juhu, pomoću štapnog miksera napraviti kremasti pire, začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. Dodati izvađene komadiće paprike.

5. Noklice cjediljkom izvaditi iz vode i dobro procijediti. Juhu poslužiti s noklicama i po želji je posipati začinskim biljem.

--------------------------------

Hranjiva vrijednost po obroku 

456 kcal / 1908 kJ; masnoća 30 g; ugljikohidrata 35,5 g; BE 2,9; kolesterola 142 mg

  isprintaj članak