Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Sat vremena za savršeno uskusnu juhu
Objavljeno: 30.09.2019. 18:38  
Krem juha od paprike s delikatesnim noklicama od pšenične krupice i špinata
Krem juha od paprike s delikatesnim noklicama od pšenične krupice i špinata

Krem juha od paprike s delikatesnim noklicama od pšenične krupice i špinata

4 obroka, priprema oko 1 sat 

 

Potrebno:

½ malog luka

2 češnja češnjaka

3 crvene paprike

2 jušne žlice maslaca

1 jušna žlica mljevene paprike (slatka)

2 jušne žlice bijelog vina 

500 ml bistre govedske juhe

125 ml slatkog vrhnja

 

Noklice od špinata

50 g maslaca* 

1 jaje *

100 g pšenične krupice

1 jušna žlica pasiranog špinata (dobro ocijeđenog)

sol

papar

muškatni oraščić

________________________

* Sobne temperature - na vrijeme izvaditi iz hladnjaka.

 

Priprema:

1. Za noklice, dobro pjenasto izraditi maslac, umiješati jaje, smjesu začiniti solju i muškatnim oraščićem. Masi dodati špinat i pšeničnu krupicu (gris), pokriti prozirnom folijom i ostaviti 30 minuta odmarati.

2. U međuvremenu očistiti luk i češnjak. Papriku oprati i očistiti. Papriku, luk i češnjak nasjeckati na male kockice. Luk pirjati na rastopljenom maslacu, dodati češnjak, papriku i mljevenu papriku i kratko prepržiti. Smjesu ugasiti vinom, zaliti juhom i nastaviti kuhati na laganoj vatri oko 20 minuta. 

3. Zakuhati slanu vodu. Malom žličicom iz špinat smjese vaditi male noklice i stavljati ih u kipuću vodu. Smanjiti vatru i na laganoj vatri oko 10 minuta pustiti noklice više da nabubre nego da se kuhaju.

4. Pomoću cjediljke iz juhe izvaditi oko 2 jušne žlice komadića paprike. Vrhnje dodati u juhu, pomoću štapnog miksera napraviti kremasti pire, začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. Dodati izvađene komadiće paprike.

5. Noklice cjediljkom izvaditi iz vode i dobro procijediti. Juhu poslužiti s noklicama i po želji je posipati začinskim biljem.

--------------------------------

Hranjiva vrijednost po obroku 

456 kcal / 1908 kJ; masnoća 30 g; ugljikohidrata 35,5 g; BE 2,9; kolesterola 142 mg

  isprintaj članak