Vrijeme kuhanja: 30 min | Objavljeno: 04.01.2021. 11:20 |
Kremasta juha od leće s kokosovim mlijekom
Vrijeme kuhanja: 30 min
Potrebno:
3 žlice kokosovog ulja
žličica sjemenki kima
žličica sjemenki korijandera
1 glava nasjeckanog češnjaka
2 šalice nasjeckane cherry rajčice
2 žlice sjeckanog đumbira
1 žlica kurkume
2 žličice jadranske morske soli
1 šalica suhe smeđe leće
1 šalica kokosovog mlijeka
1 šalica svježeg korijandera
Priprema:
1. Namočite leću preko noći. Ocijedite i isperite je pod vodom.
2. Zagrijte kokosovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri.
3. Kad je ulje vruće, dodajte sjemenke kima i korijandera i pržite ih 45 sekundi.
4. Dodajte češnjak i ostavite da posmeđi što je približno 3 minute.
5. Zatim dodajte jednu šalicu cherry rajčice i đumbir, kurkumu i sol.
6. Promiješajte i ostavite da se kuha oko 5 minuta. 7
. Dodajte leću i 3 šalice vode. Ostavite da zavrije.
8. Smanjite temperaturu i pirjajte 40 minuta uz povremeno miješanje. Možda ćete trebati dodati dodatnu vodu.
9. Ulijte kokosovo mlijeko i preostale cherry rajčice. Ostavite da opet lagano kuha.
10. Prije posluživanja umiješajte nasjeckani svježi korijander.
Poslužite s rižom i povrćem.
![]() |