Čuda spolnosti
Muški fetus ima sposobnost erekcije dok je majka u zadnjem tromjesečju trudnoće. ...
Uvjet maske: izbjegavajte diskriminaciju, spriječite isključenje
Maske su trenutno obavezne na mnogim mjestima. Diskriminacija ljudi koji su vani u javnosti bez zaštite usta nije neuobičajena. Nenošenje maski može imati zdrav ...
Okus seksa
Pojedeno utječe na okus tijela tijekom oralnog seksa. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Objavljeno: 08.01.2021. 01:17  
Kriške s marelicama i kvinojom
Kriške s marelicama i kvinojom

Kriške s marelicama i kvinojom

Kriške s marelicama ne sadrži gluten i šećer, a također su i veganska. Desert koji je također lagan za probavu.  

 

Sastojci:

350 g svježih marelica 

1 šalica brašna bez glutena 

100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja 

1 šalica kuhane kvinoje (bijela sorta) 

1 žlica brašna od graška pomiješano s 3 žlice vode 

1 žličica praška za pecivo

 

Priprema:

1. Nasjeckajte marelice, uklonite koštice i stavite u lonac s 1 šalicom vode. 

2. Pokrijte i pustite da lagano kuha i kuhajte 10 minuta dok marelice ne omekšaju. 

3. Maknite s vatre, dobro promiješajte i ostavite da se ohladi. 

4. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, a zatim umiješajte maslinovo ulje dok ne dobijete mrvičasti izgled smjese. 

5. Dodajte smjesu kvinoje i graška i dobro promiješajte. 

6. Podmažite kalup za pečenje (30 x 20 cm) maslinovim uljem i utisnite tri četvrtine smjese u lim. 

7. Smjesu od marelica rasporedite po quinoi, a zatim dodajte ostatak smjese za mrvljenje na vrh. 

8. Pecite na 180 Celzijevih stupnjeva 25 minuta. Nakon što se ohladi, izrežite na četvrtine.

 

Vrijeme pripreme: 30 minuta.

Moguće je koristiti i drugi izbor voća. 

  isprintaj članak