Vrijeme pripreme: 30 minuta | Objavljeno: 08.01.2021. 01:17 |
Kriške s marelicama i kvinojom
Kriške s marelicama ne sadrži gluten i šećer, a također su i veganska. Desert koji je također lagan za probavu.
Sastojci:
350 g svježih marelica
1 šalica brašna bez glutena
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 šalica kuhane kvinoje (bijela sorta)
1 žlica brašna od graška pomiješano s 3 žlice vode
1 žličica praška za pecivo
Priprema:
1. Nasjeckajte marelice, uklonite koštice i stavite u lonac s 1 šalicom vode.
2. Pokrijte i pustite da lagano kuha i kuhajte 10 minuta dok marelice ne omekšaju.
3. Maknite s vatre, dobro promiješajte i ostavite da se ohladi.
4. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, a zatim umiješajte maslinovo ulje dok ne dobijete mrvičasti izgled smjese.
5. Dodajte smjesu kvinoje i graška i dobro promiješajte.
6. Podmažite kalup za pečenje (30 x 20 cm) maslinovim uljem i utisnite tri četvrtine smjese u lim.
7. Smjesu od marelica rasporedite po quinoi, a zatim dodajte ostatak smjese za mrvljenje na vrh.
8. Pecite na 180 Celzijevih stupnjeva 25 minuta. Nakon što se ohladi, izrežite na četvrtine.
Vrijeme pripreme: 30 minuta.
Moguće je koristiti i drugi izbor voća.
![]() |