Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Za predsjednika ETC-a izabran je Luis Araujo, predsjednik Nacionalne turističke direkcije Portugala.
Objavljeno: 08.09.2020. 21:40  
Kristjan Staničić izabran za potpredsjednika European Travel Commisiona
Kristjan Staničić izabran za potpredsjednika European Travel Commisiona

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, izabran je za potpredsjednika European Travel Commisiona (ETC - Europska putnička komisija), najvažnijeg i najstarijeg međunarodnog turističkog udruženja u Europi kojeg čine 33 nacionalne turističke organizacije, kao i pridruženi članovi među kojima su agencije, pružatelji usluga u turizmu, prijevoznici i drugi. Ovim izborom Hrvatska, prvi puta u povijesti od punopravnog članstva od 1997. godine, ima svog predstavnika u predsjedništvu ETC-a!

„Zahvaljujem europskim kolegama na ukazanom povjerenju koje je ujedno dokaz kvalitetnoga rada Hrvatske turističke zajednice na tržištima Europe, ali i na dalekim tržištima. Ovo je ujedno priznanje za hrvatski turizam i Hrvatsku koja je i u ovoj vrlo zahtjevnoj godini potvrdila da je najsogurnije turističko odredište na Sredozemlju. Budući rad ETC-a bit će još snažnije usmjeren na izgradnji prepoznatljivog ugleda Europe kao odredišta.” - poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, nadodavši kako će na sutrašnjem dijelu sjednice članicama ETC-a biti predstavljen sustav eVisitor za kojeg je zanimanje za kupnju iskazalo nekoliko europskih turističkih organizacija.

Staničić je imenovan za potpredsjednika na 99. sjednici Opće skupštine ETC-a održanoj online. Za predsjednika ETC-a izabran je Luis Araujo, predsjednik Nacionalne turističke direkcije Portugala. 

Izbor direktora Staničića komentirao je i Eduardo Santander, izvršni direktor ETC-a. „Iskrene čestitke Hrvatskoj i gospodinu Staničiću na imenovanju. Sada, više nego ikada prije, europski turistički sektor treba snažne smjernice i vodstvo. Uvjeren sam da će veliko iskustvo gospodina Staničića, u kombinaciji s ugledom Hrvatske turističke zajednice kao ugledne institucije, značajno pridonijeti daljnjem održivom razvoju europskog turizma u godinama koje dolaze", poručio je Santander.

Podsjećamo, ETC je osnovan 1948. godine, a predsjednika i potpredsjednika se bira na općim skupštinama udruženja iz kvote punopravnih članova na vrijeme od tri godine. HTZ aktivno sudjeluje u radu ETC-a kroz brojne kampanje, povlačenje sredstava iz EU fondova te kroz suradnju s državama članicama i predstavništava HTZ-a na dalekim tržištima s prekomorskim predstavništvima ETC-a u Kini, Brazilu, SAD-u i Kanadi.

  isprintaj članak