Samo do 1560. godine ubijeno je oko 15 milijuna ljudi
Papa Aleksandar VI. izdao je nekoliko papinskih bula u kojima se otvoreno zagovara i opravdava porobljavanje domorodačkih naroda Kariba i Amerike, sve to u kori ...
Dezinfekcija doma na pametan način
Kako najbolje pristupiti čišćenju u kućanstvu, kao i prepoznati i dezinficirati neka mjesta s uobičajenim žarištem klica. ...
Koronavirus smanjio zagađenje zraka u Europi i svijetu
Objavljene karte prikazuju promjene u količini dušičnog dioksida (NO2) - zagađivača koji uglavnom nastaje od upotrebe fosilnih goriva. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Vlasnici robnih marki otkazuju narudžbe za šivanje odjeće
Objavljeno: 19.03.2020. 16:53  
Kriza odjevne industrije u Bangladešu
Kriza odjevne industrije u Bangladešu

Proizvođači odjeće jučer su izrazili zabrinutost zapadnim kupcima i vlasnicima robnih marki budući da otkazuju narudžbe i stavljaju ih na čekanje zbog značajnog pada prodaje na zapadnim tržištima zbog pandemije koronavirusa.

"Brendovi su izrazili zabrinutost, a mi smo izrazili i svoju", rekla je Rubana Huq, predsjednica Udruženja proizvođača i izvoznika odjeće Bangladeša, nakon sastanka u Daki s trgovcima i vlasnicima robnih maraka. Sastanku su prisustvovali rukovoditelji gotovo 50 trgovaca i robnih marki.

"U slučaju otkaza ugovora, imat ćemo prazni hod i nećemo moći ispuniti svoje obveze. Stoga smo ih pozvali da ne otkazuju. Oni su tražili vrijeme da nam se vrate", rekla je Huq za Daily Star u WhatsApp poruci nakon sastanka.

Do sada su inozemni trgovci i brandovi otkazali narudžbe u vrijednosti od 93,06 milijuna dolara u 69 tvornica konfekcije i stavili ih na čekanje.

"Mi, u H&M, smo već poslali pisma proizvođačima zbog smanjenja narudžbi zbog koronavirusa", rekao je Ziaur Rahman, menadžer H&M za Bangladeš, nakon sastanka i dodao: "Ne otkazujemo već ugovorene poslove, ali ne ostvarujemo nove predviđene narudžbe u potpunosti".

Drugi direktor europskog maloprodaje, koji je prisustvovao sastanku, rekao je da njegova tvrtka planira otkazati radne naloge, jer prodaja svakodnevno opada.

  isprintaj članak