Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Na otoku Krku se do 20.10.2019. u 14 restorana održava manifestacija Krk food fest: Okusi jeseni.
Objavljeno: 04.10.2019. 21:08  
Krk Food Fest - Okusi jeseni do 20. listopada 2019. godine
Krk Food Fest - Okusi jeseni do 20. listopada 2019. godine

Torta od prhkog tijesta s mendulama i voćem

 

Na otoku Krku se do 20.10.2019. u 14 restorana održava manifestacija Krk food fest: Okusi jeseni. Uz kvarnerske škampe, kozice, školjke, muzgavce i ribe, Krk je poznat po svojoj janjetini koja pase od mora slanu aromatičnu travu, po sorti grožđa i vina Žlahtina, po Krčkom pršutu i siru, tjestenini šurlice koje na iglama za pletenje pripremaju krčke domaćice, samoniklom začinskom bilju, ekološki uzgojenom voću i povrću te maslinovom ulju iz krčkih maslinika.

Naiđete li na Krk moći ćete kušati i namirnice koje su u to doba najbolje te su nadahnuće krčim kuharima: lignje, vrganji, masline, grožđe, smokve, kesteni, bundeve, kruške i jabuke, u slatkim i slanim inačicama.

Pašteta od pršuta, smokava i oraha, pohane masline, juha od mrkve i naranče, juha od češnjaka, šurlice sa šumskim gljivama i pancetom, bruschette s vrganjima, mrkač na salatu sa smokvama i rajčicom, hobotnica u umaku od maslina, grdobina u žlahtini, rižoto s vrganjima, pačja prsa s pireom od boba i umakom od borovnice, svinjski medaljoni u krem umaku od bundeve i kadulje, biftek od jelena u krusti od kakaa s restanom bučom, njoki od bundeve, torta od prhkog tijesta s mendulama i voćem, palačinke od bundeve s medom i orasima, kruške u crnom vinu – samo su dio od više od 100 specijaliteta ponuđenih u restoranima Rivica, Njivice; Bracera, Malin i Noštromo, Malinska; Kuća krčkog pršuta, Vrh; Marina i Volsonis, Krk; Bocoon i Marina - 9 bofora, Punat; Slamni, Klimno; Vinotel Gospoja, Vrbnik; Bag, Forza i Portić, Baška. (T. Radić)


  isprintaj članak