Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U
Na otoku Krku se do 20.10.2019. u 14 restorana održava manifestacija Krk food fest: Okusi jeseni.
Objavljeno: 04.10.2019. 21:08  
Krk Food Fest - Okusi jeseni do 20. listopada 2019. godine
Krk Food Fest - Okusi jeseni do 20. listopada 2019. godine

Torta od prhkog tijesta s mendulama i voćem

 

Na otoku Krku se do 20.10.2019. u 14 restorana održava manifestacija Krk food fest: Okusi jeseni. Uz kvarnerske škampe, kozice, školjke, muzgavce i ribe, Krk je poznat po svojoj janjetini koja pase od mora slanu aromatičnu travu, po sorti grožđa i vina Žlahtina, po Krčkom pršutu i siru, tjestenini šurlice koje na iglama za pletenje pripremaju krčke domaćice, samoniklom začinskom bilju, ekološki uzgojenom voću i povrću te maslinovom ulju iz krčkih maslinika.

Naiđete li na Krk moći ćete kušati i namirnice koje su u to doba najbolje te su nadahnuće krčim kuharima: lignje, vrganji, masline, grožđe, smokve, kesteni, bundeve, kruške i jabuke, u slatkim i slanim inačicama.

Pašteta od pršuta, smokava i oraha, pohane masline, juha od mrkve i naranče, juha od češnjaka, šurlice sa šumskim gljivama i pancetom, bruschette s vrganjima, mrkač na salatu sa smokvama i rajčicom, hobotnica u umaku od maslina, grdobina u žlahtini, rižoto s vrganjima, pačja prsa s pireom od boba i umakom od borovnice, svinjski medaljoni u krem umaku od bundeve i kadulje, biftek od jelena u krusti od kakaa s restanom bučom, njoki od bundeve, torta od prhkog tijesta s mendulama i voćem, palačinke od bundeve s medom i orasima, kruške u crnom vinu – samo su dio od više od 100 specijaliteta ponuđenih u restoranima Rivica, Njivice; Bracera, Malin i Noštromo, Malinska; Kuća krčkog pršuta, Vrh; Marina i Volsonis, Krk; Bocoon i Marina - 9 bofora, Punat; Slamni, Klimno; Vinotel Gospoja, Vrbnik; Bag, Forza i Portić, Baška. (T. Radić)


  isprintaj članak