Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Kolač koji godi u svakoj prilici
Objavljeno: 13.08.2020. 07:34  
Kroštule
Kroštule

Kroštule

 

Potrebno:

1/2 kg brašna

2 žumanjka

1 cijelo jaje

0,5 dcl ruma,

1 dcl bijelog vina,

1 žlica maslaca

2 žlice šećera u prahu

na vrh noža soli

1 žličica maslaca

korica 1 limuna

ulje za prženje

šećer za posip.

 

Priprema:

U prosijano brašno dodajte sol i šećer, jaja, rum, omekšali maslac i naribanu koricu limuna. Mijesite na pobrašnjenoj dasci, polako dolijevajući vino tako da dobijete srednje tvrdo i glatko tijesto. 

Tijesto razdijelite na tri dijela, površinu namažite maslacem, poklopite posudom i ostavite da odstoji pola sata. Svaki dio razvaljajte u što tanji list, nazubljenim kotačićem izrežite vrpce duge oko 25 cm i široke 1 cm. Svaku vrpcu zavežite u čvor i ispržite.

 

Savjet kuhara: kroštule će se najbolje pržiti ako ih stavite u dobro ugrijano, vrelo ulje, a nakon prženja stavite ih nekoliko minuta na papir za upijanje ili papirnati ubrus tako da se ulje iz njih ocijedi.

  isprintaj članak