Svjetski dan krastavaca

Ovogodišnji Svjetski dan krastavaca prigodno je obilježen i proslavljen otvaranjem tajnih vrata zagrebačke Vile Werner Među gostima bile sui DJ Bizzo Bodega, mo ...
Trovanje računom iz dućana
Bisfenol A može utjecati na hormonski povezane metaboličke procese u tijelu i izazvati dijabetes i debljinu, te smanjuje plodnost i nepovoljno utječe na razvoj ...
Anketa


NALAZITE SE U
Sok od sirovog krumpira protiv želučanih tegoba
Objavljeno: 15.02.2018. 06:51  
Krumpir i kakvog ga jesti
Krumpir i kakvog ga jesti

Krumpir kuhan na pari u ljusci i pečen u pepelu u ljusci su najbolji izbor. Krumpir pečen u pepelu je mnogo ukusniji, hranjiviji i lakši za probavu. Naravno da ne treba pretjerivati i učestalo koristiti odjednom veće količine bilo kakvog svježeg ili termički obrađenog povrća.

 

Sirovi krumpir se ne preporuča u prehrani, bar ne u većim količinama. Iako sirov ima najviše vitamina C, ali njegova celuloza i hormoni (solanin) čine ga neupotrebljivim. Ipak, sok od sirovog krumpira je najbogatiji prirodnom klornom kiselinom. Koristili su ga stari narodi za liječenje želučanih tegoba. Naravno, svježi sok je dobiven od usitnjenog, a ne miksanog krumpira, upravo da bi se izbjeglo unošenje celuloze.

  isprintaj članak