Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Svaki peti rimski car rođen je u Srbiji
Jeste li znali da je od 18 rimskih careva, svaki peti rođen na području današnje Republike Srbije? ...
Kada krenemo hvalisavo pričati o tisuću otoka...
I sada zamislite izraz lica prosječnog Šveđanina kad mu neki naši veliki turistički stručnjaci, koji većinom nikada u životu nisu ni ljetovali u inozemstvu, kre ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Sok od sirovog krumpira protiv želučanih tegoba
Objavljeno: 15.02.2018. 06:51  
Krumpir i kakvog ga jesti
Krumpir i kakvog ga jesti

Krumpir kuhan na pari u ljusci i pečen u pepelu u ljusci su najbolji izbor. Krumpir pečen u pepelu je mnogo ukusniji, hranjiviji i lakši za probavu. Naravno da ne treba pretjerivati i učestalo koristiti odjednom veće količine bilo kakvog svježeg ili termički obrađenog povrća.

 

Sirovi krumpir se ne preporuča u prehrani, bar ne u većim količinama. Iako sirov ima najviše vitamina C, ali njegova celuloza i hormoni (solanin) čine ga neupotrebljivim. Ipak, sok od sirovog krumpira je najbogatiji prirodnom klornom kiselinom. Koristili su ga stari narodi za liječenje želučanih tegoba. Naravno, svježi sok je dobiven od usitnjenog, a ne miksanog krumpira, upravo da bi se izbjeglo unošenje celuloze.

  isprintaj članak