U Turskoj nemaju zakon o homoseksualnosti
Navršenih od 18 godina starosti je i dobna granica za dozvolu ulaska u barove i klubove koji prodaju alkohol. ...
Muškarca se pozna po gaćama
Materijal od kojeg se proizvedi muške gaće mora biti vrhunske kakvoće. ...
Turizam je treća izvozna grana svijeta
Prošlu godinu odlikuje održiv rast u mnogim odredištima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Sok od sirovog krumpira protiv želučanih tegoba
Objavljeno: 15.02.2018. 06:51  
Krumpir i kakvog ga jesti
Krumpir i kakvog ga jesti

Krumpir kuhan na pari u ljusci i pečen u pepelu u ljusci su najbolji izbor. Krumpir pečen u pepelu je mnogo ukusniji, hranjiviji i lakši za probavu. Naravno da ne treba pretjerivati i učestalo koristiti odjednom veće količine bilo kakvog svježeg ili termički obrađenog povrća.

 

Sirovi krumpir se ne preporuča u prehrani, bar ne u većim količinama. Iako sirov ima najviše vitamina C, ali njegova celuloza i hormoni (solanin) čine ga neupotrebljivim. Ipak, sok od sirovog krumpira je najbogatiji prirodnom klornom kiselinom. Koristili su ga stari narodi za liječenje želučanih tegoba. Naravno, svježi sok je dobiven od usitnjenog, a ne miksanog krumpira, upravo da bi se izbjeglo unošenje celuloze.

  isprintaj članak