Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Sok od sirovog krumpira protiv želučanih tegoba
Objavljeno: 15.02.2018. 06:51  
Krumpir i kakvog ga jesti
Krumpir i kakvog ga jesti

Krumpir kuhan na pari u ljusci i pečen u pepelu u ljusci su najbolji izbor. Krumpir pečen u pepelu je mnogo ukusniji, hranjiviji i lakši za probavu. Naravno da ne treba pretjerivati i učestalo koristiti odjednom veće količine bilo kakvog svježeg ili termički obrađenog povrća.

 

Sirovi krumpir se ne preporuča u prehrani, bar ne u većim količinama. Iako sirov ima najviše vitamina C, ali njegova celuloza i hormoni (solanin) čine ga neupotrebljivim. Ipak, sok od sirovog krumpira je najbogatiji prirodnom klornom kiselinom. Koristili su ga stari narodi za liječenje želučanih tegoba. Naravno, svježi sok je dobiven od usitnjenog, a ne miksanog krumpira, upravo da bi se izbjeglo unošenje celuloze.

  isprintaj članak