Filmaktiv poziva riječke srednjoškolce i srednjoškolke na audiciju za dokumentarni film „Koga briga”
Polazišna točka filma su stvarni problemi, ljudi i događaji u svijetu generacije Z, ispričani iz perspektive mladih sudionika. ...
Uloga bakterija u održavanju zdravlja morskih sedimenta
Istraživanja mikrobnih zajednica mogu dati ključne informacije o stupnju zagađenja okoliša te ih je potrebno uključiti u praćenje stanja okoliša u budućnosti! ...
Najbolji poslodavci u Singapuru 2021. godine
Hotelska kuća Marriot je zauzela visoko 11. mjesto, a Accor Hotels su na 18 mjestu, Starbucks Coffe Singapore na 22. mjestu. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Samo kilogram krumpira i nekoliko začina
Objavljeno: 12.03.2021. 09:36  
Krumpir u pećnici na jadranski način
Krumpir u pećnici na jadranski način

Krumpir u pećnici na jadranski način

 

Potrebno:

1 kg krumpira

vezice ružmarina

timijan 

bazilika po želji

nekoliko češnjeva češnjaka

peršin

jadranska morska sol

papar po želji

maslinovo ulje

 

Priprema:

Krumpir ogulimo i narežemo ga u željeni oblik i stavimo u pekač. Prelijemo ga maslinovim uljem i pospemo začinima. Prije svega stavimo veću količinu začina.

Pekač prekrijemo aluminijskom folijom i pečemo približno 20 minuta na 250° C. 
Kada kumpir omekša, odstranimo foliju i pustimo da se krumpir zapeče i dobije zlatno-smeđu boju.

  isprintaj članak