Ovo su najjače putovnice svijeta 2019. godine
Hrvatska se, među članicama Europske unije, već godinama nalazi u nepovoljnom položaju zajedno s Bugarskom i Rumunjskom. ...
Zašto u Aziji nose kirurške maske za lice
Stanovnici ovih država vjeruju u tradicionalnu kinesku medicinu (TCM) prema kojoj su dah i disanje sastavni su dio dobrog zdravlja, a izlaganje lošem zraku može ...
Najbolji hotelski lanci za LGBTQ osobe u SAD-u
Mnogi hoteli u SAD-u prilagođeni su LGBTQ osobama, od velikih međunarodnih lanaca do malih hotela. Pogledajmo koji hotelski lanci pozivaju LGBTQ goste i pružaju ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Pečeni krumpir dobit će lijepu boju i neće se hvatati za dno posude pospete li ga s malo brašna.
Objavljeno: 25.09.2019. 13:01  
Krumpir učinimo još ukusnijim
Krumpir učinimo još ukusnijim

Krumpir

- Da se krumpir prilikom kuhanja ne raskuha u vodu stavite nekoliko kapljica octa ili ga počnite kuhati u toploj vodi

- Kakoa biste otkrili je li krumpir kuhan ili nije ne probadajte ga vilicom nego čačkalicom da u njega ne uđe voda.

- Kako bi krumpir bio hrskaviji prije prženja ga posolite i ostavite stajati 20 minuta.

- Pečeni krumpir dobit će lijepu boju i neće se hvatati za dno posude pospete li ga s malo brašna. 

- Oguljen i napola prepolovljen krumpir pokupit će višak soli u juhi ili varivu.

- Ako krumpir ima čudan miris neka odstoji neko vrijeme u vodi pomiješanoj s mlijekom.

- Sačuvajte kore od krumpira jer dobro osušene mogu biti korisne; izvrsne su kao "drvo” za potpalu.

  isprintaj članak