Kako otjerati žohare iz doma
Kako se riješiti žohara prirodnim putem? Što ih drži daleko od kuće? ...
Zatvorenici u Rusiji vole čitati klasiku
"Da, čovjek je smrtan, ali to još ne bi bilo tako loše. Loše je to što je ponekad iznenada smrtonosan, to je odvratna stvar!" ...
Odmor i lopovi
Zaboravite na suosjećajnost na odmoru. Često će vam pristupati ljudi s pričama koje izazivaju suze, a da niste svjesni da je riječ o lopovima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Pečeni krumpir dobit će lijepu boju i neće se hvatati za dno posude pospete li ga s malo brašna.
Objavljeno: 25.09.2019. 13:01  
Krumpir učinimo još ukusnijim
Krumpir učinimo još ukusnijim

Krumpir

- Da se krumpir prilikom kuhanja ne raskuha u vodu stavite nekoliko kapljica octa ili ga počnite kuhati u toploj vodi

- Kakoa biste otkrili je li krumpir kuhan ili nije ne probadajte ga vilicom nego čačkalicom da u njega ne uđe voda.

- Kako bi krumpir bio hrskaviji prije prženja ga posolite i ostavite stajati 20 minuta.

- Pečeni krumpir dobit će lijepu boju i neće se hvatati za dno posude pospete li ga s malo brašna. 

- Oguljen i napola prepolovljen krumpir pokupit će višak soli u juhi ili varivu.

- Ako krumpir ima čudan miris neka odstoji neko vrijeme u vodi pomiješanoj s mlijekom.

- Sačuvajte kore od krumpira jer dobro osušene mogu biti korisne; izvrsne su kao "drvo” za potpalu.

  isprintaj članak