Filmaktiv poziva riječke srednjoškolce i srednjoškolke na audiciju za dokumentarni film „Koga briga”
Polazišna točka filma su stvarni problemi, ljudi i događaji u svijetu generacije Z, ispričani iz perspektive mladih sudionika. ...
Uloga bakterija u održavanju zdravlja morskih sedimenta
Istraživanja mikrobnih zajednica mogu dati ključne informacije o stupnju zagađenja okoliša te ih je potrebno uključiti u praćenje stanja okoliša u budućnosti! ...
Najbolji poslodavci u Singapuru 2021. godine
Hotelska kuća Marriot je zauzela visoko 11. mjesto, a Accor Hotels su na 18 mjestu, Starbucks Coffe Singapore na 22. mjestu. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Kruška pridonosi snižavanju kolesterola u krvi, stabilizira glukozu i dobar je pri korekciji tjelesne mase
Objavljeno: 28.02.2021. 08:22  
Kruška pomaže i oboljelima od gihta
Kruška pomaže i oboljelima od gihta

Rijetki su oni koji ne vole krušku, ali je ipak ne jedemo u količinama koje bi bile u skladu s njenim vrijednostima.

Radi se o vrlo staroj voćki slatkog okusa i osvježavajuće okusa i mirisa. Podaci govore da se kruške uzgaja oko 4.000 godina, a poznato ih je na stotine vrsta. 

U 100 g kruške ima približno 35 kcal. Prisutni su brojni minerali i vitamini koji čine ovu voćku prilično preporučljivom za prehranu osoba svih životnih dobi. Obiluje topivim i netopivim biljnim vlaknima. Upravo je sadržaj pektina (topivo vlakno), razlog zbog čega dijetetičari krušku često predlažu pri planiranju jelovnika osoba narušenog zdravlja. Pektin pridonosi snižavanju kolesterola u krvi, stabilizira glukozu i dobar je pri korekciji tjelesne mase. 

Stoga se u narodnoj medicini kruška cijenila jer je pomagala osobama oboljelim od gihta te se preporučavala za jedenje.

  isprintaj članak