Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Kruška pridonosi snižavanju kolesterola u krvi, stabilizira glukozu i dobar je pri korekciji tjelesne mase
Objavljeno: 28.02.2021. 08:22  
Kruška pomaže i oboljelima od gihta
Kruška pomaže i oboljelima od gihta

Rijetki su oni koji ne vole krušku, ali je ipak ne jedemo u količinama koje bi bile u skladu s njenim vrijednostima.

Radi se o vrlo staroj voćki slatkog okusa i osvježavajuće okusa i mirisa. Podaci govore da se kruške uzgaja oko 4.000 godina, a poznato ih je na stotine vrsta. 

U 100 g kruške ima približno 35 kcal. Prisutni su brojni minerali i vitamini koji čine ovu voćku prilično preporučljivom za prehranu osoba svih životnih dobi. Obiluje topivim i netopivim biljnim vlaknima. Upravo je sadržaj pektina (topivo vlakno), razlog zbog čega dijetetičari krušku često predlažu pri planiranju jelovnika osoba narušenog zdravlja. Pektin pridonosi snižavanju kolesterola u krvi, stabilizira glukozu i dobar je pri korekciji tjelesne mase. 

Stoga se u narodnoj medicini kruška cijenila jer je pomagala osobama oboljelim od gihta te se preporučavala za jedenje.

  isprintaj članak