U Turskoj nemaju zakon o homoseksualnosti
Navršenih od 18 godina starosti je i dobna granica za dozvolu ulaska u barove i klubove koji prodaju alkohol. ...
Muškarca se pozna po gaćama
Materijal od kojeg se proizvedi muške gaće mora biti vrhunske kakvoće. ...
Turizam je treća izvozna grana svijeta
Prošlu godinu odlikuje održiv rast u mnogim odredištima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Jedinstven i izuzetno privlačan projekt Javne ustanove Baraćeve špilje
Objavljeno: 24.07.2018. 08:20  
Kuća špilje blizu Plitvica
Kuća špilje blizu Plitvica
Već 2021. godine trebala bi biti gotova Kuća špilje, jedinstven i izuzetno privlačan projekt Javne ustanove Baraćeve špilje, kojoj je iz Europskog kohezijskog fonda dodijeljuje gotovo 20 milijuna kuna za posjetiteljski centar „Kuća špilje".  
 
Glavna zanmljivosti i prihvatna točka projekta je Centar za posjetitelje koji sadrži prezentacijske/muzejske cjeline, speleološko-poučni centar sa skladištem i knjižnicom, višenamjensku dvoranu, ugostiteljski prostor, uredski prostor, dječju igraonicu, suvenirnicu, garderobu te vanjsko područje s prezentacijskim točkama i parkiralištem, ukupne površine 2000 čvm. Sve će moći razgledati i osobe s invaliditetom. Objekt je ukopan u zemlju kako bi se time što vjernije prikazalo Baraćeve spilje. U njemu će biti dvije veće različite cjeline: opće biološko- geomorfološke teme o nalazištu u prizemlju objekta, te svojevrsni "showroom”.  
Budući da je suradnik na projektu Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera bit će stvoreni uvjeti za produljenje boravka posjetitelja na tom području.  
  isprintaj članak