NALAZITE SE U > Vijesti
Jedinstven i izuzetno privlačan projekt Javne ustanove Baraćeve špilje
Objavljeno: 24.07.2018. 08:20  
Kuća špilje blizu Plitvica
Kuća špilje blizu Plitvica
Već 2021. godine trebala bi biti gotova Kuća špilje, jedinstven i izuzetno privlačan projekt Javne ustanove Baraćeve špilje, kojoj je iz Europskog kohezijskog fonda dodijeljuje gotovo 20 milijuna kuna za posjetiteljski centar „Kuća špilje".  
 
Glavna zanmljivosti i prihvatna točka projekta je Centar za posjetitelje koji sadrži prezentacijske/muzejske cjeline, speleološko-poučni centar sa skladištem i knjižnicom, višenamjensku dvoranu, ugostiteljski prostor, uredski prostor, dječju igraonicu, suvenirnicu, garderobu te vanjsko područje s prezentacijskim točkama i parkiralištem, ukupne površine 2000 čvm. Sve će moći razgledati i osobe s invaliditetom. Objekt je ukopan u zemlju kako bi se time što vjernije prikazalo Baraćeve spilje. U njemu će biti dvije veće različite cjeline: opće biološko- geomorfološke teme o nalazištu u prizemlju objekta, te svojevrsni "showroom”.  
Budući da je suradnik na projektu Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera bit će stvoreni uvjeti za produljenje boravka posjetitelja na tom području.  
  isprintaj članak