Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Proljev, glavobolja i povraćanje mogu biti znakovi i zaraze covidom-19
Objavljeno: 22.08.2020. 06:10  
Kućni lijekovi protiv proljeva
Kućni lijekovi protiv proljeva

Kuhana sluzava riža pomaže

Iako vam određeni antibiotici i drugi lijekovi mogu pomoći da se riješite proljeva, također možete potražiti pomoć nekih jednostavnih kućnih lijekova koji su prilično učinkoviti i sigurni za upotrebu. 

Osjećate li nadutost, mučninu, bolove u trbuhu i imate vodenastu stolicu? Ako da, imate proljev. Čest je zdravstveni problem koji nastaje zbog infekcije u gastrointestinalnom traktu.

Uobičajene bakterije, virusi, pa čak i nametnici mogu izazvati proljev. Iako je kratkotrajan i traje samo otprilike nekoliko dana, vrlo je neugodan. Ako traje duže od toga, s vašim se tijelom događa nešto veliko i ozbiljno, pa je potreban posjet liječniku. 

 

Proljev, glavobolja i povraćanje mogu biti znakovi zaraze covidom-19

Proljev odlikuju vodenasta stolica, grčevi u trbuhu, vrućica, sluz u stolici, nadimanje i tako dalje. Može uzrokovati dehidraciju i oslabiti vaš imunološki sustav. Iako vam određeni antibiotici i drugi lijekovi, samo ako su propisani od strane liječnika(!) mogu pomoći da se riješite problema, možete si pomoći uzimanjem nekih jednostavnih kućnih lijekova koji su prilično učinkoviti i sigurni za upotrebu. 

 

Pijte puno tekućine

Proljev može dehidrirati vaše tijelo i može vas učiniti slabima. Dakle, izuzetno je važno piti vodu i tekućinu koja sadrži elektrolit kako biste održali razinu vode i imunitet tijela. Također, izbjegavajte piti pića koja sadrže kofein, alkohol, tople napitke i gazirana pića, dakle i mineralnu vodu.

 

Jedite hranu bogatu probioticima

Probiotici su dobri za crijeva. Ti su mikroorganizmi prisutni u namirnicama poput jogurta, kiselih krastavaca, zelenih maslina, kimčija, kefira i slično. Probiotici štite vaš probavni sustav od bilo koje zaraze i pružaju olakšanje kod proljeva.

 

Dijeta za oporavak

Tijekom prva 24 sata od dobivanja proljeva, radije budite na dijeti s tekućim jelima. Kada imate proljev, vaš probavni sustav postaje slab i ne uspijeva sva probaviti. U ovom bi se slučaju trebali odlučiti za lagane prehrambene proizvode. Također, imajte česte, ali male obroke. Možete jesti voće, hranu bogatu kalijem, uključujući krumpir i sok od špinata, mekano i kuhano povrće itd. Ne zaboravite dodati hranu bogatu proteinima. Oni će vam pomoći da se brzo oporavite.

______________________

Važna napomena:

Ovaj članak sadrži samo opće podatke i ne smije ga se koristiti za samodijagnosticiranje ili liječenje, niti može zamijeniti posjet liječniku.

  isprintaj članak